Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Polen verkiest Westinghouse boven EDF om zijn eerste kerncentrale te bouwen

Dit is een tegenvaller voor EDF. De Poolse premier Mateusz Morawiecki kondigde op vrijdag 28 oktober aan dat Polen de Amerikaanse Westinghouse Group heeft gekozen om zijn eerste kerncentrale te bouwen. Naast het Franse bedrijf zat het ook in de directie van het Zuid-Koreaanse KHNP.

“We bevestigen dat ons kernenergieproject gebruik zal maken van betrouwbare en veilige technologie van WECNuclear” (Westinghuis), De heer Morawiecki schreef op Twitter. Hij zei dat het besluit woensdag formeel zou worden goedgekeurd tijdens een kabinetsvergadering in Warschau.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei vrijdag dat de Verenigde Staten “Trots om de sterke partner van Polen in energie en veiligheid te zijn” en onderstrepen ‘Duizenden banen’ Dat deze samenwerking in beide landen tot stand moet komen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Stijgende energieprijzen: Europeanen draaien in cirkels

“Dit is een grote stap in het versterken van onze relatie met Polen voor de komende generaties.”Ze verwelkomden de Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm.

Deze beslissing “Stuurt een duidelijke boodschap naar Rusland, [celui] Dat de NAVO verenigd is om onze energievoorziening te diversifiëren (…) Om de militarisering van de Russische energie tegen te gaan.”vervolgt in een videoclip.

Jennifer Granholm merkt op dat Polen Westinghouse kiest Voor het eerste deel van het nucleaire project van $ 40 miljard [40 milliards d’euros] », zonder het totale bedrag van deze investering te specificeren. Een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, onthulde echter dat de deal de moeite waard is “MILJARDEN” dollars en zal creëren ‘Duizenden goedbetaalde banen’.

Aanvankelijk drie reactoren

Polen is al jaren van plan om de mogelijkheid te verwerven om kernenergie te produceren voor civiele doeleinden en De kwestie van energiezekerheid Het werd nog urgenter door de Russische invasie van Oekraïne.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Kernenergie heeft steeds meer aanhangers in Europa

De Poolse regering heeft aangekondigd de eerste kerncentrale, uitgerust met drie reactoren, in 2033 in gebruik te willen nemen. Ze heeft ervoor gekozen om deze in het noorden van het land te installeren, in het dorp Choccio, niet ver van de zee. Baltisch.

Warschau is niet van plan het daar te laten. Het land wil daarna nog drie reactoren bouwen. Voor deze “de tweede groep”En de “We verwachten dat het ook een Westinghouse wordt.”Dat zei de Amerikaanse functionaris.

Denemarken, Noorwegen en Polen hebben in september ook een nieuwe gaspijpleiding geopend die Noors gas via Denemarken naar Polen zal brengen, nadat Rusland de transporten naar de Polen had stopgezet.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Hernationalisatie van het EOF, een politieke boodschap die alleen de problemen van de groep niet zal oplossen

De wereld met AFP

READ  Geschiedenis: Bitcoin (BTC) staat op het punt een officiële nationale valuta te worden