Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Parijzenaar Luis Enrique heeft al een record in de Ligue 1 verbroken

De Parijzenaar Luis Enrique heeft al een record in de Ligue 1 verbroken

Met meer dan 1.000 passes tijdens de wedstrijd tegen FC Lorient op zaterdagavond om hun seizoen te beginnen, brak PSG een Ligue 1-record. Het was echter niet genoeg om de eerste overwinning (0-0) te tekenen.

De heenwedstrijd van Luis Enrique laat zich al voelen in het Franse kampioenschap. Met de vastberaden speelstijl van hun nieuwe Spaanse coach, gebaseerd op ruim balbezit, liet PSG Lorient zaterdagavond niets achter in het Parc des Princes, ondanks het gelijkspel op de eerste dag van de Ligue 1 (0-0).

Aan het einde van de ontmoeting maakten de Parijzenaars precies 1.002 assists, waarmee ze de eerste werden die de grens van 1.000 service in een wedstrijd doorbrak sinds de competitie werd geanalyseerd door de statisticus Opta (2006-2007). Ze herstelden ook 11 ballen in de laatste tegenovergestelde derde tijdens het eerste kwartaal, ongehoord in meer dan een jaar.

Luis Enrique: “We waren niet genoeg in het strafschopgebied”

“De defensieve prestatie vanavond was uitzonderlijk. Lorient kwam in de eerste helft slechts drie keer over de middenlijn, hoewel het een team is dat heel goed speelt. De Parijse coach smaakt na de wedstrijd. Op aanvallend vlak creëerden we geen kansen. en we waren niet genoeg in het strafschopgebied. Dat we natuurlijk beter waren dan onze tegenstanders, maar we wisten niet hoe we de doelpunten moesten maken die nodig waren om te winnen.”

Luis Enrique wijst ook op het gebrek aan “afroepen van de bal, ballen tussen de lijnen, diagonaal spel”, maar ook op efficiëntie. Ondanks dat hij het spel volledig domineerde, scoorde zijn team slechts 4 van de 20 schoten, terwijl Hicks in de eerste periode de paal raakte. TFC, de volgende tegenstander van Paris Saint-Germain, weet in ieder geval wat ze aanstaande zaterdagavond kunnen verwachten in het bijzijn van hun fans.

READ  Manchester City Sporting hit Portugal

De belangrijkste artikelen