Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De overblijfselen van een gigantisch dier dat op het strand is ontdekt, zijn de overblijfselen van de grootste zeereptielen

Een vader en dochter ontdekten in mei 2020 in het zuidwesten van Engeland de gefossiliseerde overblijfselen van een gigantisch wezen.
Een dier dat volgens de conclusies van een wetenschappelijk onderzoek het grootste zeereptiel ooit zou kunnen zijn.

Het is misschien wel een van de grootste soorten die op aarde bekend zijn. In mei 2020 ontdekten een vader en dochter de gefossiliseerde overblijfselen van de kaak van een gigantisch wezen op een strand in het zuidwesten van Engeland. “Het was werkelijk verbazingwekkend om een ​​deel van deze gigantische ichthyosauriër te ontdekken, en ik ben er erg trots op dat ik een rol heb gespeeld in zo’n wetenschappelijke ontdekking.”Vertelt Sky-nieuws Ruby was ten tijde van het ongeval 11 jaar oud.

202 miljoen jaar

Volgens één Stadion Het bot, gepubliceerd op woensdag 17 april in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One, is afkomstig van een 202 miljoen jaar oude prehistorische ichthyosauriër. Volgens schattingen van deskundigen bedroeg de lengte van dit wezen meer dan 25 meter, waardoor het het grootste mariene reptiel is dat ooit is geregistreerd. De soort wordt genoemd “Ichthyotitan ernstigensis” (“Gigantische Severn-vishagedis”).

Na deze ontdekking namen vader en dochter contact op met Dr. Dean Lomax, een paleontoloog aan de Universiteit van Manchester. Deze laatste liet hen weten dat in 2016 langs dezelfde kust al het eerste fossiel van de ichthyosaurus was ontdekt door antiquiteitenverzamelaar Paul de La Salle. De vader en dochter werden uiteindelijk uitgenodigd om zich bij het onderzoeksteam aan te sluiten om het fossiel te bestuderen en te beschrijven.

READ  Een van de beste overlevingsspellen in de open wereld krijgt nieuwe DLC, en spelers wachten een enorme nieuwe kaart!

Een uitnodiging die ertoe leidde dat hun werk werd gepubliceerd in het tijdschrift Plos One. Zo kon de 15-jarige Ruby publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift.


TM