Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De onderzoekers stelden vast dat de ‘meteoriet’ dat niet was

De onderzoekers stelden vast dat de ‘meteoriet’ dat niet was

“Optische observaties, evenals analyses, maken het mogelijk om te bevestigen dat het geanalyseerde gesteente geen deel uitmaakt van een meteoriet”, aldus de Earth Sciences School and Observatory (EOST), die deze onderzoeken uitvoerde, in een persbericht. Op 20 november werden brandweerlieden opgeroepen om te reageren op “rook die uit een auto kwam” die geparkeerd stond in een periferie van de Elzasser stad.

“Na de bekentenis van het eerste team vermoeden we de val van een astraal object”, schreef de krant Sdis du Bas-Rhin in het interventierapport. Maar eenmaal naar het laboratorium getransporteerd, merkten de onderzoekers vanaf de eerste waarneming met een vergrootglas op dat “de rots, die een gemiddelde grootte heeft van 1,5 cm, geen enkel kenmerk van een meteoriet vertoont”, merkt EOST op.

Aarde rots

Verdere studies zullen aantonen dat het geanalyseerde gesteente zandsteen is, of een aards gesteente “samengesteld uit meerdere kristallen van verschillende aard (kwarts, orthoklaas, albiet, pyriet), allemaal gedeeltelijk bedekt door kristallijne filamenten van koolwaterstoffen (bitumen of diesel)”, waarnaar wordt verwezen. . Onderzoekers in hun persbericht.

EOST analyseerde ook seismische gegevens van permanente stations in het gebied. Er werd geen duidelijk signaal gedetecteerd dat kon worden gekoppeld aan het binnendringen van de meteoriet in de atmosfeer. De onderzoekers wijzen er in hun persbericht op dat de kans dat een meteoriet op een auto botst ‘extreem laag’ is. “Sinds de uitvinding van de auto, in 1992 in Bexell, VS, heeft zich slechts één bewezen geval voorgedaan.”

READ  Eerste succesvolle toepassing van hersentransplantatie bij patiënten