Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ondergrondse gebieden van Mercurius zouden leven kunnen herbergen

De ondergrondse gebieden van Mercurius zouden leven kunnen herbergen

Tot nu toe hebben wetenschappers nooit enig teken van leven op Mercurius opgemerkt. De afwezigheid wordt verklaard door de extreem hoge temperaturen die er heersen, die boven de 400 graden Celsius uitkomen. Recente ontdekkingen kunnen echter het tegendeel bewijzen.

Wetenschappers van het Planetary Science Institute (PSI) in Arizona, VS, hebben sporen van biologisch leven ontdekt op zoute gletsjers op aarde. Deze regio’s zijn echter onderworpen aan extreem barre klimatologische omstandigheden die rijk zijn aan zouten, vergelijkbaar met die waaruit Mercurius is samengesteld. Wijst naar de toekomst. Een vergelijking opent de weg naar nieuwe hypothesen.

Abonneer u gratis op de dagelijkse Slate.fr-nieuwsbrief en mis nooit meer een artikel!

Ik steun

Sommige ondergrondse gebieden van Mercurius zouden bewoonbaar kunnen zijn»

De zoutverbindingen van de aarde creëren bewoonbare omgevingen, zelfs in de zwaarste omgevingen waarin ze voorkomen, zoals de dorre Atacama-woestijn in Chili», zegt PSI-wetenschapper Alexis Rodriguez. Dit brengt ons ertoe de mogelijkheid te overwegen dat sommige gebieden onder het oppervlak van Mercurius bewoonbaar kunnen zijn, in tegenstelling tot die aan de oppervlakte.»

NASA-sonde Opmerkelijk onthuld Kwik bevat vluchtige verbindingen – bijvoorbeeld natrium, kalium, zwavel en chloor – waarvan wetenschappers denken dat ze al lang verdwenen zijn vanwege de nabijheid van de planeet tot de zon.

Bevestigde waarnemingen tijdens het onderzoek concentreerden zich op twee regio’s van de planeet: de Raditladi-krater en de chaosregio op de Noordpool. De experts zijn er duidelijk over: er is een grote hoeveelheid vluchtige stoffen aangetroffen in gletsjers.

READ  Gemiddelde gebeurtenis in Ile-de-France op maandag 28 februari 2022

Er wordt aangenomen dat deze zoutlagen in het verre verleden zijn gevormd, toen de vulkanen van de planeet waterdampen vrijgaven die natrium bevatten. Het materiaal condenseert vervolgens tot waterplassen en wordt door de zon verdampt, waarbij natrium achterblijft dat zich in verschillende lagen heeft opgehoopt. Net als zoutvijvers op aarde, deze Lagen Het kan microbieel leven herbergen.