Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers zeiden dat ze een 27.000 jaar oude menselijke piramide hadden gevonden, wat een sensatie veroorzaakte

Onderzoekers zeiden dat ze een 27.000 jaar oude menselijke piramide hadden gevonden, wat een sensatie veroorzaakte

Ari Basuki Gunung Padang-locatie

Ari Basuki

Gunung Padang-locatie

Archeologie – Dit is een artikel dat een bomeffect had op de wereld van de archeologie. Uit een op 20 oktober gepubliceerd onderzoek bleek dat de Indonesische vindplaats Gunung Padang een piramide was die 27.000 jaar geleden werd gebouwd. Het wordt daarmee de oudste piramide ter wereld, zelfs ouder dan de Egyptische piramides van Gizeh, die dateren van 4.500 jaar geleden.

De studie beweert ook dat de Indonesische archeologische vindplaats “Belicht de technische mogelijkheden van oude beschavingen in het paleolithicum”. Het is dit specifieke citaat dat een probleem vormt, zoals vermeld in dit artikel natuurIn deze tijd, het Paleolithicum genoemd (tussen 2,8 miljoen en 10.000 jaar voor Christus), waren mensen afhankelijk van jagen en verzamelen. We zijn dus nog lang niet op capaciteit nodig om de piramide te bouwen.

Wat zegt de studie?

Om tot deze beweringen te komen, gebruikte het Indonesische onderzoeksteam verschillende bodempenetrerende technieken. Ze concludeerden dat er vier lagen waren, die elk verschillende bouwfasen vertegenwoordigden. De oudste hiervan zou zijn “uitgesneden” op een bed van verharde lava, de volgende dateert van tussen de 27.000 en 16.000 jaar geleden, de derde van tussen de 8.000 en 7.500 jaar geleden, en de laatste vertegenwoordigt het bed dat nog steeds zichtbaar is. Tot 3100 jaar geleden, Zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek.

Voor Danny Hillman Natawijaga, hoofdauteur van deze controversiële studie, is de manier waarop hij de rechthoekige rotsen uithakte die het mogelijk zouden hebben gemaakt deze ‘piramide’ te vormen het bewijs dat dit niet op natuurlijke wijze is gebeurd. Een statement gemaakt in de Netflix-documentaireserie “Aan het begin van onze geschiedenis” Dit is verre van een consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap.

Wat archeologen zeggen

Als archeologen de datering van de bodemmonsters van het team van Danny Hillman Ntawidjaya niet in twijfel trekken, waarschuwen ze voor de overhaaste conclusies van de onderzoeker. Er is feitelijk niet genoeg bewijs geleverd om te bevestigen dat deze plek door mannen is gebouwd.

Eerder gevraagd natuurArcheoloog Bill Farley van de Southern Connecticut State University zegt van wel “De 27.000 jaar oude bodemmonsters van Gunung Padang vertonen, hoewel nauwkeurig gedateerd, geen tekenen van menselijke activiteit, zoals houtskool of botfragmenten.”.

Wacht tot de discussie is opgelost, beoordeling Archeologische opgraving Waarin de studie werd gepubliceerd, en de uitgeverij ervan WileyOpen een onderzoek. Gecontacteerd door natuurEileen Ernnewen, archeologisch geofysicus aan de Tennessee State University en associate editor van het tijdschrift, zei in een e-mail: “De redacteuren, waaronder ikzelf en het Wiley Ethics-team, beoordelen dit artikel momenteel in overeenstemming met de richtlijnen van de Committee on Publication Ethics.” Maar ze weigerde de redenen te specificeren die tot dit onderzoek hebben geleid.

Zie ook op HuffPost :