Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe Franse minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Colonna, gaat naar Kiev

De nieuwe Franse minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Colonna, gaat naar Kiev

Oekraïense aanval op Cherson

Oekraïne beweert de controle te herwinnen over de regio Cherson, in handen van de Russen sinds het begin van de invasie, in het zuiden van het land.

“Kherson, wacht, we zijn dichtbij!” »zegt de Oekraïense generale staf op haar Facebook-pagina.

En het Oekraïense leger beweerde in een update die gisteravond van zondag op maandag werd gepubliceerd dat het oprukt in de regio Cherson nabij de dorpen Andrisivka, Lozov en Beloherka.

Het ochtendbulletin vermeldde geen details over Cherson, maar het geeft aan dat Russische troepen speciale troepen hebben geïntroduceerd in de naburige stad Mykolaiv, “Met de bedoeling offensieve acties uit te voeren om verloren sites te herstellen”.

Er was aanvankelijk geen commentaar van Russische zijde over deze beschuldigingen uit Kiev.

Deze Oekraïense aanval komt op het moment dat de nieuwe autoriteiten in Cherson, aangesteld door het Kremlin, hun wens hebben uitgesproken om zich bij Rusland aan te sluiten, dat heeft aangekondigd dat het inwoners in staat zal stellen een Russisch paspoort aan te vragen via vereenvoudigde procedure.

Als Cherson in handen van Kiev zou vallen, zou dat een krachtige symbolische opmars zijn, aangezien deze regio sinds het offensief op 24 februari volledig bezet was door het Russische leger. Daarbij komt dat Kherson op een strategische locatie in het zuiden van Oekraïne ligt, vlakbij de monding van de rivier de Dnjepr aan de Zwarte Zee.

READ  Oekraïense Boeing neergeschoten in Iran: tien Iraanse soldaten veroordeeld tot gevangenisstraf