Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse cryptomixer is ervan beschuldigd de ontwikkelaar van Tornado Money te zijn

De Nederlandse cryptomixer is ervan beschuldigd de ontwikkelaar van Tornado Money te zijn

De Amerikaanse sancties werden maandag aangekondigd naar aanleiding van beschuldigingen dat Tornado Cash helpt om miljarden dollars aan kapitaalstromen te verbergen, onder meer door Noord-Koreaanse hackers.

Door cryptocurrencies te mixen, maakt de online service het mogelijk om de herkomst of bestemming van digitale betalingen te verbergen, waardoor hun anonimiteit wordt versterkt.

Tornado Cash is een van de grootste cryptocurrency-mixers die door de US Treasury als problematisch wordt aangemerkt.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie voor Ernstige Fraude, Milieucriminaliteit en Vermogensverlies (FIOD) zei dat Tornado wordt verdacht van het witwassen van $ 7 miljard aan virtuele valuta sinds de lancering in 2019.

Tornado Cash reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De onbekende man is woensdag in Amsterdam aangehouden, aldus de FIOD. Hij zou hebben geholpen bij het faciliteren van criminele transacties, waaronder ‘geld dat is gestolen door hackers van een groep die vermoedelijk banden heeft met Noord-Korea’. Hij wordt beschuldigd van witwassen van geld.

In juni startte het Financial Advanced Cyber ‚Äč‚ÄčTeam van de FIOD een strafrechtelijk onderzoek naar Tornado Cash, aldus de verklaring. Hij ontdekte dat Tornado Cash werd gebruikt om grote hoeveelheden criminele geldstromen te verbergen, waaronder (online) diefstal van cryptocurrency.

Andere arrestaties zijn niet uitgesloten, aldus de aanklagers.

De beslissing van maandag bevroor alle Amerikaanse activa in de cryptocurrency-mixer en weerhield Amerikanen er in het algemeen van om er zaken mee te doen.

READ  Mohammed Shtayye heeft er bij Nederland op aangedrongen Palestina te erkennen