Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De minst bekende exoplaneet die tot nu toe bekend is, wordt aangetrokken door een oceaanplaneet

L 98-59 is een rode M-dwerg die heel dicht bij de zon staat met veel rotsachtige exoplaneten. Ze zijn bij de hand James Webb-telescoop Het is voorbestemd om een ​​van de hoekstenen te worden van de vergelijkende exoplanetologie van terrestrische planeten met betrekking tot atmosferische analyse. Dit systeem bevat de minst massieve exoplaneten die tot nu toe zijn ontdekt en is een zuster van drie andere planeten, waarvan er één mogelijk een oceanische planeet is.

planetenstelsel rondster L 98-59 keert terug naar het middelpunt met zijn publicatie in het formaat Astronomie en astrofysica van teamAstronomie wetenschappers wie heeft de zeer grote telescoop van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ( VLT Van’wie welke) in Chili om te bevestigen en te verduidelijken wat we al over hem wisten.

In 2019 werd . uitgebracht NASA Eerder werd aangekondigd dat dit lippen van een vrouw Van sterrenbeeld het zuiden vergiften Vliegend, slechts 35 lichtjaren de zonnestelsel, minstens drie buitenste planeten Telluric, waarvan er één de kleinste was die tot nu toe bekend was. ontdek deze sterren rotsachtig met behulp van methode Doorvoer Bedankt TESS-satelliet (Een satelliet doorkruisen om de buitenste planeten te onderzoeken) van NASA.

Methoden voor het ontdekken van exoplaneten zijn sinds de jaren negentig sterk gediversifieerd en kunnen worden ingedeeld in twee hoofdcategorieën, directe methoden en indirecte methoden. De drie belangrijkste methoden zijn de directe beeldvormingsmethode, de indirecte kruisingsmethode en de indirecte radiale snelheidsmethode. © CEA Onderzoek

Vitale handtekeningen en bewoonbaarheid, concepten om met zorg mee om te gaan

We herinneren ons dat hij-geit, Deze oog In de baan van de noösfeer is een van de doelen het ontdekken van terrestrische planeten die dicht bij de grootte van de aarde liggen en in de bewoonbare zone liggen. Aangezien de meeste sterren in de Melkweg rode dwergen zijn, willen we in de nabije toekomst potentiële biosignaturen kunnen detecteren in sfeer Dr’exoterres om hen heen kan bestaan, is het gemakkelijk te begrijpen waarom TESS de dichtstbijzijnde 1.000 M-type rode dwergen zou onderzoeken Soleil, dat wil zeggen, die binnen een straal van minder dan 100 lichtjaar, ongeveer 30 liga.

Laten we ook nogmaals bedenken dat het overtuigend definiëren van wat we eigenlijk een biosignatuur zouden kunnen noemen verre van eenvoudig is en dat het feit dat een exoplaneet zich in woongebied naar zijn gastheerster of iets daarbuiten, en het is ook geen bewijs dat daar leven zich wel of niet kan ontwikkelen. de’astrofysicus Frank Celsis, lid van de Nationale Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek en van het Purdue Laboratory (LAB), heeft meermaals uitgelegd wat hierover gaande is op Lidwoord Voor Futura, bijvoorbeeld ter gelegenheid van de ontdekking TRAPPIST-1.

De meting van de planetaire transit van een exoplaneet geeft ons zijn waarde orbitaal, zijn straal en verzekert ons dat als we deze exoplaneet ook zouden ontdekken door Radiale snelheidsmethode:We zullen er toegang toe hebben Massa en ten slotte zijn dichtheid, omdat we de straal die het definieert al kennen het geluid.

Gebruik een team van astronomen zeer grote telescoop van ESO in Chili om nieuw licht te laten schijnen op planeten rond een nabije ster, vergelijkbaar met die in het binnenste zonnestelsel. Deze video vat samen wat ze vonden op het planetenstelsel, L 98-59 genaamd. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klik je op de witte rechthoek rechtsonder. De Engelse vertaling zou dan moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, klik vervolgens op “Ondertitels” en tenslotte op “Automatisch vertalen”. Kies “Frans”. © ESO

READ  Waarom werden er zoveel mensen gevaccineerd onder de nieuwe positieve gevallen?

Doelstellingen om de atmosferen van rotsachtige exoplaneten te beschrijven

team onder leiding van Oliver Demangeon, onderzoeker bijInstituut voor Astrofysica en Ruimtewetenschappen van de Universiteit van Porto in Portugal en hoofdauteur van de nieuwe studie over L 98-59, kon deze strategie implementeren door Snelheid radiaal met espresso (Echelle Spectrograaf voor rotsachtige exoplaneten en stabiele spectroscopische observatie(geïnstalleerd op ESO VLT en met zijn voorganger, Harps Tool)Hoge precisie radiale snelheid planeetzoeker) naar de 3,6-meter telescoop van het La Silla Observatorium. De onderzoekers hebben niet alleen de massa’s en stralen van de drie reeds bekende exoplaneten bepaald, maar ze hebben ook aanwijzingen voor extra planeten.

L 98-59 is een rode dwerg, dus zijn planetenstelsel is veel compacter dan in het geval van de zon, zoals in de video hierboven te zien is. De radiale snelheidsmetingen bevestigen de aanwezigheid van de drie terrestrische exoplaneten die door TESS zijn ontdekt, evenals de aanwezigheid van de minst massieve bekende rotsplaneten waarvan de massa met deze methode is gemeten. Hij staat het dichtst bij zijn ster en wordt daarom logischerwijs L 98-59 b genoemd. Astronomen schilderen het af alsof het een halve massa heeft Venus. Met L 98-59 c is het waarschijnlijk te warm om water te hebben vloeistof op zijn oppervlak.

Het geval van L 98-59d is anders. Schatting van de dichtheid geeft aan dat het een zou kunnen zijn oceaan planeet Massa bestaande uit 30% water. Maar zoals in het geval van L 98-59 b en c, hebben we geen informatie over de aan- of afwezigheid van de atmosfeer en de aard ervan.

READ  Astronomen observeerden de aanwezigheid van een "spaghetti" -ster met een zwart gat

L 98-59 d is net het podium betreden en staat in het woongedeelte. Maar nogmaals, niets in de zaak blijkt bewoonbaar te zijn met vloeibaar water in overvloed. Het hangt allemaal af van hoeveel water je hebt geërfd tijdens de vorming, en van het later behouden ervan De toorn van de rode dwerg In staat om de atmosfeer te eroderen, waarvan de samenstelling en het bestaan ​​​​momenteel niet bekend is.

L 98-59e markeert nu het einde van zijn carrière neus Maar het bestaan ​​ervan is nog niet bevestigd.

De studie van planeten rond de ster L 98-59 zal worden voortgezet en zal in eerste instantie in de toekomst worden voortgezet James Webb Ruimtetelescoop. ik’zeer grote telescoop (ELT) de l’ESO, in Bouw In de woestijn Chili uit Atacama, waarvan de waarnemingen in 2027 moeten beginnen, is veelbelovend, legt ESO uit in een persbericht van ESO Maria Rosa Zapatero Osorio, een astronoom van het ESO Center.astrobiologie Uit Madrid, Spanje en een van de auteurs van de studie die vandaag is gepubliceerd: “ HIRES-tool aanELT Het zou de mogelijkheid kunnen hebben om de atmosfeer van sommige planeten in het L 98-59-systeem te bestuderen, en zo de JWST van aarde ».

Olivier Demangon voegt eraan toe: Dit systeem is een voorloper van wat komen gaat. Als samenleving jagen we al sinds de geboorte van de astronomie op terrestrische planeten, en eindelijk komen we steeds dichter bij het ontdekken van een terrestrische planeet in de bewoonbare zone van zijn ster, waarvan we de atmosfeer kunnen bestuderen. »