Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De landing van de kapitein “Petites Bateau” in Frankrijk Inter

De landing van de kapitein “Petites Bateau” in Frankrijk Inter

Bovenal wil ze graag “Stuur een grote dank aan de luisteraars”. Toen ze zondag 6 november terug in de lucht kwam, aan het einde van haar laatste nummer van “P’tits Bateaux”, wist Noëlle Bréham niet dat ze het de volgende zondag niet zou hervatten.

Maandag ontving de producent van het programma op France Inter een opgenomen bericht om haar hiervan op de hoogte te stellen Ontslag om persoonlijke redenen. Ze werd op 10 oktober uitgenodigd voor een gesprek en ging daar niet heen, op advies van haar advocaat: terwijl ze een jaar lang CDI eist – eerst zonder recept, via haar advocaat sinds de lente – realiseerde Noelle Briham zich dat ze niet zou winnen haar zaak. Radio France bood hem een ​​nieuw contract voor bepaalde tijd aan voor dit seizoenlegt de heer Yuan Seibel uit. In overeenstemming met zijn benadering kon mijn cliënt het niet accepteren. Vandaar de patstelling. » Vervoegde France Inter in 1982, de producent moet dan het “ronde huis” verlaten “Veertig jaar opeenvolgende contracten voor bepaalde tijd”Zijn verdediger gaat verder in een persbericht. In Radio France tekenen producenten (presentatoren) zogenaamde “gebruikelijke” contracten voor bepaalde tijd (CDDU’s), met data van programmaschema’s.

‘We zien Noel Briham met spijt vertrekken’, gaf Frankrijk Inter-manager Adel van Reith toe in een e-mail die dinsdag om 12.00 uur naar de teams werd gestuurd. Dat komt omdat de omroeper met een ondeugende stem sinds september geen contract meer heeft “Veel herinneringen”commandant dringt erop aan, “Dat onderhoud hangt in de lucht [est] wettelijk onmogelijk “.

READ  Kate Middleton, riskante familiefoto: intieme foto met George, Charlotte en Louis ... Prinses in de schijnwerpers

Toevlucht tot industriële rechtbanken

De instabiliteit van de producenten van Radio France vormt een steeds nieuwe bron van beroep op de arbeidsrechtbanken, waarvoor min of meer reclame wordt gemaakt door degenen wier uitzendingen worden stopgezet – zelfs als ze ouder zijn dan zeventig, bestaat deze wettelijk vastgestelde leeftijdsgrens niet voor deze tijdelijke werknemers. Soms onderbreken schikkingen de procedure en soms krijgen eisers een schadevergoeding.

Ironisch genoeg werd de financiële situatie van Noel Briham gecompliceerd toen de keten haar aanbood een dagblad te verhuizen, Vanavond is van jou in 2015. “Om dit te kunnen garanderen, had ik het France 5-programma “Silence ça push” verlaten, dat ik dertien jaar co-host had.zegt degene die op 25 december 66 wordt. De show liep maar een jaar en kreeg toen een wekelijkse troostprijs [“Etat d’esprit”]En de Die ook maar één seizoen duurde. Alleen al met “P’tits Bateaux” had ik een inkomen van tussen de 1100 en 1300 euro per maand, wat niet veel is als je in de omgeving van Parijs woont. »

Je hebt 15,04% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.