Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De kosmische lente hangt in de lucht!” : De James Webb-telescoop onthult een uiterst zeldzaam beeld van een ster net voordat deze explodeerde

NASA heeft de snapshot dinsdagavond vrijgegeven.

De James Webb Space Telescope levert altijd verbluffende beelden van het universum. Meest recent: een ster net voordat hij explodeerde. NASA plaatste de foto op haar Twitter-account. De kosmische lente hangt in de lucht! “Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap.

Lees ook:
‘Adembenemend’: James Webb-telescoop onthult nieuwe beelden van Orionnevel, het geheim van de schepping van ons zonnestelsel wordt binnenkort onthuld?

De ster veranderde in een supernova

Deze ster, WR 124 genaamd, werd in juni 2022 vastgelegd door de telescoop. Het heeft een massa van 30 keer die van de zon en bevindt zich op 15.000 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Boogschutter. Zo wordt het beeld onthuld dat is gemaakt door James Webb Een ster aan het einde van zijn leven, voordat hij explodeert en een supernova wordt.

Lees ook:
‘Houd je adem in’: de James Webb Space Telescope detecteerde voor het eerst koolstofdioxide in de atmosfeer van een exoplaneet

Zoals NASA uitlegt in een communicatieWR 124 gaat door een korte fase genaamd Wolf-Rayet. Een reeks waarin het zijn lagen afwerpt en vervolgens halo’s van gas en stof vormt. Terwijl het uitgestoten gas van de ster weg beweegt en afkoelt, vormt zich kosmisch stof dat gloeit in infrarood licht en kan vervolgens worden gedetecteerd door James Webb-ruimtetelescoop.

De kosmische lente hangt in de lucht! nieuwste foto van @medewerker Het heeft een ontluikende Wolf-Rayet-ster, 15.000 lichtjaar verwijderd. Dit zeldzame stadium is net zo vluchtig als de kersenbloesem waarop het lijkt. Gelukkig kan Webb de “blaadjes” van stof in detail bestuderen: https://t.co/z9dlzgKmAh #SXSW pic.twitter.com/sAOrZkX0Wl

—NASA (@NASA) 14 maart 2023

READ  De maan bevat genoeg zuurstof om 8 miljard mensen 100.000 jaar te laten ademen