Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Koning en Koningin der Nederlanden werken op een boerderij voor Vrijwilligersdag

11 en 12 maart zijn dagen om vrijwilligerswerk in Nederland te promoten. Het initiatief NLdoet is gelanceerd door de stichting van het Nederlandse koningspaar, het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima deden ook mee door zich nuttig te maken op een boerderij in de provincie Zuid-Holland.

Lees verder: Prinses Beatrix bezoekt kinderboerderij van mensen met een beperking en vrijwilligers

Willem-Alexander en Maxima helpen mee op een boerderij

Op zaterdagochtend 12 maart kwamen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan bij boerderij Op Arte in Breil. De Nederlandse vorsten hebben besloten om de boeren een handje te helpen in het kader van vrijwilligersdagen. Twee dagen lang promoot het initiatief NLdoet het werk van vrijwilligers en stimuleert het mensen om vrijwilligerswerk te doen. In het hele land zijn meer dan 5.500 activiteiten gepland.

(Foto: Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM)

Lees verder: Prins William en zijn vrouw ontspannen op een geitenboerderij in Wales voor St David’s Day

Form op arte is multifunctioneel. De boerderij biedt een scala aan activiteiten, waaronder fokken, landbouw, educatieve bezoeken en het verhuren van ruimtes voor evenementen. De boerderij verwelkomt ook groepen mensen met dementie en ouderen die willen deelnemen aan dagactiviteiten. Daarna zorgen ze voor de dieren en doen ze kleine klusjes in de werkplaats, moestuin of keuken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten de boerderij en kregen uitleg over het werk van de vrijwilligers, die vervolgens aan de slag gingen. Ook vorsten hebben de mouwen opgestroopt en taken verdeeld. De koningin was verantwoordelijk voor het schoonmaken van de geitenstal en het uitstrooien van hooi in de stal. Koning Willem-Alexander snoeide de struiken.

READ  Een experimenteel festival in Nederland bracht 1.500 mensen samen

Nicolas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in royaltynieuws. Nicholas is nu hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]