Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning der Nederlanden is de sociale kloof weer vergeten

Tijdens een bezoek aan een wedstrijd van het nationale voetbalelftal aarzelde Willem-Alexander niet om voorbijgangers de hand te schudden, wat niet de eerste fout van de koning was.

Donderdag de mooiste “Oranjestraat” van het land bezocht, volledig versierd in de kleuren en onrust van het nationale team voor de EK-wedstrijd Nederland / Oostenrijk, schudde koning Willem-Alexander de hand en negeerde sociale uitsluiting. Deze nieuwe fout komt op de hielen van een reeks wandaden die door de Nederlandse vorst zijn begaan tijdens de periode van beperkingen tegen Kovit-19 in Nederland, die zijn reputatie ernstig hebben ondermijnd.

Tijdens een bezoek aan de Marktweckstraat in Den Haag donderdag stemde hij op de “Mooiste Oranjestraat” van Nederland. Plaatselijke bewoners. Willem-Alexander staat weer in vuur en vlam, met verschillende ministers in de aftredende regering die vrijdag iedereen aansporen zich te houden aan de regels van sociale uitsluiting.

Niet de eerste fout

In augustus toonde een foto op sociale media dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima poseren met een Grieks restaurant op het eiland Milos, de sociale afstand niet respecteren en maskers dragen in een afgesloten ruimte, waardoor in Nederland twee acties nodig zijn. Bij de terugkeer naar Griekenland voor een vakantie in oktober, zeggen waarnemers dat de koninklijke familie een zeer ernstige fout heeft gemaakt in het vonnis, nadat ze had aangekondigd dat het land gedeeltelijk aan banden werd gelegd.

Het koninklijk paar keerde terug naar Griekenland een dag nadat het tumult in Nederland over de details van de reis openbaar werd gemaakt. Het koninklijk paar verontschuldigde zich later in een video, maar volgens een onderzoek daalde het vertrouwen van de burgers in de koning tot 47% in december en 57% in april. Volgens de Ipsos-enquête bedroeg het vertrouwen in koning Willem-Alexander in april 2020 76%.

READ  Nieuwe juridische tegenslag voor Uber in Nederland

De Nederlandse regering zal naar verwachting vrijdag aanvullende concessies aankondigen, waaronder het afschaffen van het dragen van een masker – met inachtneming van de sociale afstand – en het beëindigen van de aanbeveling voor telewerken.