Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De komst van 4000 persoonlijke revolutie of chaos?

onthouden. We zijn in 2017, Twitter besluit het aantal posts te verdubbelen. Er zijn niet meer dan 140 tekens – verwijzend naar de maximale lengte van een sms-bericht – en het zijn 280 tekens. Netizens zijn verdwaald en schreeuwen (oké, ja, we overdrijven een beetje). Vijf jaar later is het drama snel vergeten en is niemand tegen deze verandering. Maar de onvrede kan snel terugkeren. In een korte reactie op een gebruiker bevestigde de nieuwe baas van Twitter, Elon Musk, dat hij de grootte van berichten zou vergroten tot 4.000 tekens, wat ongeveer het equivalent is van een artikel uit 20 minuten.

Na betaalde certificeringen, massale ontslagen en verminderde moderatie zou deze nieuwe baan “een extra spijker in de doodskist van Twitter” kunnen zijn, schat Stephanie Laporte, oprichter van Otta Agency en programmadirecteur voor digitale communicatie bij Inseec. En terecht, door de lengte van tweets dramatisch te verlengen, zou een miljardair “de ziel van Twitter kunnen beschadigen”, waarschuwt de specialist.

Naar een multitasking-netwerk?

Omdat het deze microbloggeest is die Blue Bird tot een succes heeft gemaakt. “Twitter is een oefening in beknoptheid en synthese. In een paar regels hebben we de informatie”, legt Stephanie Laporte uit. En voor degenen die een onderwerp wat langer wilden ontcijferen, er zijn nu nog steeds erg populaire threads, vooral gebruikt door wetenschappers tijdens de coronaviruspandemie. En ze voegt eraan toe: “Tegenwoordig zijn sommige threads enkele duizenden tekens lang, dat klopt, maar ze zijn zeldzaam, het is niet de centrale functie van Twitter.”

READ  OPPO Zoek de X3 Lite 5G-behuizing

Volgens de specialist is de nieuwe Twitter-baas van plan om van het platform een ​​”beschrijvend sociaal netwerk, multitasking-platform” te maken waar de geposte content langer is. In zekere zin de tweelingbroer van Facebook. “Maar als je een punt wilt ontwikkelen, is er LinkedIn, Facebook of zelfs blogs. Twitter daarentegen moet een samenvattende ruimte blijven waar je snel kennis kunt maken met informatie “, waarschuwt Stéphanie Laporte. En omdat deze multitasking volgens haar ervoor zorgde dat Facebook achteruitging: “Instagram daarentegen werd gehackt omdat de applicatie haar enige gebruik reduceerde tot het delen van foto’s en video’s, wat niet verdrinkt in een oceaan van mogelijkheden.”

Het gevaar voor Twitter is om een ​​deel van zijn gebruikers te verliezen. Ten eerste staat de nieuwe generatie volgens de expert “vijandig tegenover uitgebreide inhoud”, maar ook het historische publiek associeert zich met deze geest van beknoptheid. “Als we een scriptmuur zien opkomen, kan dat een negatieve impact hebben op beide generaties”, vervolgt Stephanie Laporte. Vooral omdat deze functie ook de manier waarop gebruikers “swipen” kan verstoren: “Het zal niet compatibel zijn met het mobiele formaat en de tekst zal het hele scherm beslaan. Het is onvermijdelijk dat er minder gebruikersbinding zal zijn”, vervolgt ze.

Hoewel de functie nog niet live is, heeft Twitter-ontwerper Andrea Conway haar eerste mockups al gedeeld en een voorproefje gegeven van hoe de berichten eruit zouden kunnen zien. Berichten tonen de eerste 280 tekens – de huidige limiet – en vervolgens een knop “Meer weergeven” om de volledige tekst weer te geven.

Dit is hoe berichten met 4000 tekens eruit kunnen zien.
Dit is hoe berichten met 4000 tekens eruit kunnen zien. – Screenshot van de tweet van Andrea Conway

Moderatie moeilijkheden

Het andere gevaar is matiging. Sinds de komst van Elon Musk een grote zorg geworden, zou het met deze nieuwe functie nog steeds bergafwaarts kunnen gaan. “Nu er minder personeel is en we het aantal tweets met twintig gaan vermenigvuldigen, wordt de mate van moderatie meedogenloos”, maakt Stephanie Laporte zich zorgen.

READ  Ruimte: de "grootste komeet van de moderne tijd" is op weg naar ons zonnestelsel

En met moderatiekwesties komt de angst voor verkeerde informatie. Omdat met 4000 tekens sommige gebruikers gedeeltelijk dubbele artikelen of nepnieuws kunnen plaatsen. Anderen kunnen sensationele informatie aan het begin – in de eerste 280 tekens – zetten “om waardeloze inhoud in de lange tekst aan het einde te presenteren”, vreest de specialist. “Het kan misleidend zijn en schadelijk voor de kwaliteit van de inhoud”, voegt ze eraan toe.

Het idee van Elon Musk komt echter niet uit het niets, omdat het geschikt is voor sommige gebruikers. Tijdens het browsen op Twitter is het niet ongebruikelijk om een ​​tweet tegen te komen met een screenshot van een notitie, zoals die van Kylian Mbappé hieronder.

In tegenstelling tot de threads die worden gebruikt door experts – wetenschappers, artsen en journalisten – wordt deze truc gebruikt door publieke figuren. Er is ook een site voor het plaatsen van berichten die langer zijn dan 280 tekens: TwitLonger. Hier, met 4872 karakters, lijkt dit artikel al een beetje op een Twitter 2.0 post.

READ  Na 6 jaar bestaan ​​is de MMO eindelijk ontploft op Steam!