Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De komende invasie van gigantische spinnen in steden: wetenschappers leggen uit waarom deze soort zich vermenigvuldigt

De komende invasie van gigantische spinnen in steden: wetenschappers leggen uit waarom deze soort zich vermenigvuldigt

Goeroespinnen uit Azië dringen al jaren de Amerikaanse infrastructuur binnen. Eén onderzoek toont aan dat deze soort alles heeft wat hij nodig heeft om te evolueren vanwege zijn aanpassingsvermogen.

Dit is geen rampenfilmscenario, maar een zeer reële wetenschappelijke voorspelling. Een paar jaar geleden werden goeroespinnen, Trichonephila clavata, geïntroduceerd in de Verenigde Staten.

Het eerste rapport werd opgenomen in 2014 en het exemplaar landde blijkbaar via een zeecontainer op een snelweg in Georgië, zoals een van de wetenschappers die de soort bestudeerde opmerkte: Rick Hubicki, collectiemanager bij het Georgia Museum of Natural History.

Sindsdien zijn deze soorten gestabiliseerd en geëvolueerd. Wat nog verrassender is, is dat deze spinnen zich lijken aan te passen aan de stedelijke infrastructuur, waardoor het gebruikelijke gedrag van spinnen op de proef wordt gesteld. Dat is de reden waarom ze zich zullen verspreiden en steden zullen binnenvallen, zo blijkt uit wat wetenschappers hebben gepubliceerd Ze werken in februari.

Kenmerken van deze spinnen Guru

Deze spinnen onderscheiden zich door hun grootte en kleur: vrouwtjes kunnen een diameter van 7,6 cm bereiken en hebben gele strepen, gemarkeerd geografie.

Hun web kan gemakkelijk een diameter van bijna twee meter bereiken.

Aanwezig aan de zijkanten van de wegen

De verspreiding van deze spinnen is steeds duidelijker geworden, vooral in stedelijke gebieden. Verrassend genoeg zijn geweven stoffen gebruikelijk langs bermen. Maar spinnen in het algemeen Zeer gevoelig voor trillingen. Dankzij de trillingen van zijn web weet de spin dat hij een prooi heeft gevangen.

READ  Een amateur ontdekt een nieuwe wiskundige vorm en verbaast de grootste wetenschappers

Daarom moet het wegverkeer deze soorten belemmeren Trillingen genereren. Wetenschappers hebben aangetoond dat Guru-spinnen zich lijken te hebben aangepast aan dit soort trillingen. Als ze dicht bij een weg wonen, zullen ze bedrevener zijn in het detecteren van kunstmatige prooien veroorzaakt door trillingen dan anderen die in een rustigere omgeving leven.

Ze hebben een aanpassingsvermogen dat wordt bewezen door hun gewicht dat constant blijft in de stedelijke omgeving, legden de onderzoekers in het onderzoek uit. “Spinnen in de buurt van de drukste wegen wogen niet minder dan spinnen op andere locaties, wat erop wijst dat ze mogelijk verstoring kunnen compenseren. Deze bevindingen dragen bij aan het toenemende bewijsmateriaal over deze soort, dat aangeeft dat het in staat is om te bestaan ​​in landschappen met door mensen gedomineerde landschappen.” .” “Wat waarschijnlijk de verspreiding ervan zal vergemakkelijken.”

Hopelijk zal hij zich niet in Europa ontwikkelen om zich voort te planten… en ook al vormt hij op dit moment geen gevaar voor de mens, afgezien van arachnofobie.