Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse sonde stuurde zijn eerste foto's van het zuiden van de maan

De Amerikaanse sonde stuurde zijn eerste foto's van het zuiden van de maan

De maanlander Odysseus verschijnt naast de pijl die onderzoekers aan de afbeelding hebben toegevoegd, na de landing op de maan op 22 februari 2024.
NASA/Reuters

Er is nog geen schip geland op het zuidelijkste punt van de maan.

De Odysseus-sonde van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines heeft zijn eerste beelden gestuurd van de zuidelijkste plek op de maan waar nog nooit een ruimtevaartuig is geland, en het particuliere bedrijf deelde maandag twee beelden op het sociale netwerk X.

Het voertuig, dat ruim vier meter hoog is, landde donderdag om 23:23 uur GMT op het maanoppervlak, de eerste keer voor de Verenigde Staten in meer dan 50 jaar. Ook dit is een primeur voor een particulier bedrijf.

Maar bochten en bochten, vooral het falen van het navigatiesysteem, bemoeilijkten de uiteindelijke landing en de sonde bevond zich op één kant in plaats van verticaal te landen. “Odysseus blijft communiceren met Nova Control-vluchtleiders vanaf het oppervlak van de maan.”zei Intuitive Machines maandag en plaatste twee foto's op…

“Succes met kleine gebreken”, aldus Jonathan McDowell

Het apparaat vervoert specifiek wetenschappelijke instrumenten van NASA, die de zuidpool van de maan wil verkennen voordat hij zijn astronauten daarheen stuurt, als onderdeel van de Artemis-missies. De US Space Agency besloot deze dienst bij particuliere bedrijven aan te vragen. Deze strategie moet hem in staat stellen de reis vaker en voor minder geld te maken. Maar ook om de ontwikkeling van een maaneconomie te stimuleren die een permanente menselijke aanwezigheid op de maan kan ondersteunen, wat een van de doelstellingen is van het Artemis-programma.

dit “Succes met kleine gebreken”Astronoom en ruimtemissie-expert Jonathan McDowell zei tegen AFP en waardeerde dit:“Er zijn zeker dingen die opgelost moeten worden in de komende missies.”Het NASA-project gaat de goede kant op. De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA maakte maandag bekend dat de Japanse SLIM-sonde, die sinds eind januari op de maan staat, weer geactiveerd is. Het is ook schuin geplaatst en de op het westen gerichte fotovoltaïsche cellen ontvangen geen zonlicht.

READ  Na een overname van $1,3 miljard in 2021 heeft Embracer de makers van Borderlands al laten weglopen... zonder iets te creëren of zijn investering winstgevend te maken

Voor Jonathan McDowell zouden deze twee valpartijen erop kunnen wijzen dat de bovenste delen van de huidige sondes te zwaar zijn, waardoor de kans groter is dat machines van de huidige generatie kapseizen bij lage zwaartekracht.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >