Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De James Webb-telescoop is erin geslaagd de pijlers van de schepping vast te leggen, waar sterren worden gevormd

De James Webb-telescoop is erin geslaagd de pijlers van de schepping vast te leggen, waar sterren worden gevormd

Dit is het beeld waar velen op hebben gewacht. De James Webb Telescope onthulde zijn eerste momentopname van de iconische Pillars of Creation op woensdag 19 oktober, enorme structuren van gas en stof die wemelen van stervormende sterren. Duizenden fonkelende sterren verlichten het hele beeld, aangezien deze gigantische bruin-oranje pilaren in de uitgestrektheid van het universum staan.

Intense rode gebieden, aan het einde van vele pluimen, roepen lava op. Het is ‘“Directory of the stars is nog in ontwikkeling”slechts een paar honderdduizend jaar, legde NASA uit In een persbericht. deze “Jonge sterren laten periodiek hypersonische jets los die botsen met wolken van materie, zoals deze dikke pluimen.”

Aan de linkerkant, de Zuilen van de Schepping

De Zuilen van de Schepping bevinden zich op 6.500 lichtjaar van de aarde in onze Melkweg. Het wordt met name gevonden in de Adelaarsnevel. Het werd beroemd gemaakt door de Hubble-ruimtetelescoop, die zijn eerste opname maakte in 1995 en deze opnieuw bezocht in 2014. Maar dankzij zijn infraroodmogelijkheden kan de James Webb-telescoop, gelanceerd in de ruimte minder dan 1, de ondoorzichtigheid van de pluimen binnendringen , Wat onthult dat er veel nieuwe sterren worden gevormd.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In de fotofabriek “James-Webb”

Waardevolle nieuwe hulp voor onderzoekers

“Volgens de populaire vraag moesten we de Pillars of Creation nemen” Met James Webb tweette Klaus Pontopedan, directeur van het wetenschappelijke programma van het Space Telescope Science Institute, dat de telescoop vanuit Baltimore exploiteert, woensdag. Zoals NASA-astrofysicus Amber Straun uitriep: “Het universum is geweldig!”

Deze afbeelding, die een gebied van ongeveer acht lichtjaar beslaat, is gemaakt door het NIRCam-instrument, dat werkt in het nabij-infrarood – een golflengte die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Zo was de kleur van de foto “Vertaler” bij zichtbaar licht. Volgens NASA is deze nieuwe afbeelding “Het zal onderzoekers helpen hun modellen van stervorming te herzien en een nauwkeuriger aantal nieuw gevormde sterren te bepalen, evenals de hoeveelheid gas en stof in deze regio.”

Foto’s, foto’s: Wat een verbluffende beelden van de James Webb Telescope onthullen
READ  Palworld is ook op Xbox een historisch succes en de cijfers zijn verbluffend

James Webb, wiens eerste kleurenfoto’s in juli werden onthuld, doet zijn waarnemingen op 1,5 miljoen kilometer van de aarde. Een van de belangrijkste doelen van deze telescoop van 10 miljard dollar is het bestuderen van de levenscyclus van sterren. Een andere belangrijke onderzoekslijn is de studie van exoplaneten, dat wil zeggen planeten buiten het zonnestelsel.

De wereld met AFP