Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De in Montpellier ontwikkelde bloedtest zal binnenkort in Frankrijk beschikbaar zijn om bipolaire stoornissen op te sporen

De in Montpellier ontwikkelde bloedtest zal binnenkort in Frankrijk beschikbaar zijn om bipolaire stoornissen op te sporen

Dit is een echte prestatie die het dagelijks leven van veel patiënten in Frankrijk zou kunnen veranderen. Vanaf 1 april is het mogelijk om een ​​bloedonderzoek te laten doen om een ​​bipolaire stoornis op te sporen.

Hij onthult dat het voldoende zal zijn om de door de arts voorgeschreven bloedtest uit te voeren voordat u na vier weken de uitslag krijgt 20 minuten. De test zal zich richten op mensen met een duidelijke depressieve episode. Dit is de eerste bloedtest die onderscheid maakt tussen depressie en bipolaire stoornis, een psychiatrische stoornis waarbij patiënten afwisselen tussen depressieve en manische fasen. In Frankrijk zijn tussen de één en twee miljoen mensen getroffen.

Lees ook:
Bipolaire stoornis: een onderzoek naar de diagnose

Tot nu toe is de diagnose van bipolaire stoornissen uitsluitend gebaseerd op klinische observatie door een psychiater via interviews. Het duurt vaak meerdere jaren voordat er een juist woord wordt verkregen over de verschillende symptomen.

SYNLAB Medical Biology Laboratories kondigde de lancering aan van myEDIT-B, het vaccin ontwikkeld door SYNLAB Alcediag-bedrijf in Montpellier. Deze test bespaart tijd bij de diagnose en vergemakkelijkt de patiëntenzorg. De test helpt bij het identificeren van tekenen van de ziekte. De testprestaties liggen boven de 80%, aldus het persbericht.

De test, die duur is, wordt momenteel niet vergoed door de sociale zekerheid.

READ  De massa van een proton heeft niets te maken met zijn grootte