Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De hittegolf in India en Pakistan wordt de norm

De mannen liggen onder een banyanboom, de enige plek die beschermd is tegen de zonnestralen. Het is 10:30 uur en de thermometer geeft donderdag 19 mei al 41°C aan in Delhi. Ze hebben net vier uur lang op de velden groenten geplukt aan de oevers van de Yamuna, de rivier die langs de hele Indiase hoofdstad loopt. De karren zijn gevuld met komkommers, lange vingers, bittere kalebas en andere kool of courgette die ze in de wijken van Delhi gaan verkopen.

Het zijn immigranten uit Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand en Rajasthan die zich met hun families vestigden op land dat ze dertig of veertig jaar niet bezaten. Zo zijn de oevers van de Yamuna-rivier, de uiterwaarden, de thuisbasis van 9.300 families van boeren en tuinders, meer dan 46.700 mensen, die in bittere armoede leven, in bamboehutten, zonder elektriciteit, zonder water. Drinkbaar, zonder verharde wegen, midden in een onvruchtbaar land, Hoogspanningslijnen, metrobruggen of verkeersknooppunten kruisen het. Een soort onderwereld, bijna onzichtbaar.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees India: een vroege hittegolf verplettert het land

De regering van Delhi distribueert hun drinkwater door middel van een tankwagen. wat uit de aarde wordt gewonnen, geel van kleur, beladen met zware metalen en andere verontreinigende stoffen; Het is alleen goed voor het wassen van kleding en … groenten water te geven.

ongeschikte leefomgeving

De hittegolf die Noord-India sinds 11 maart heeft getroffen, heeft zijn productie beïnvloed. In de goede maanden verdienen ze meestal 8000 roepies (98 euro). Mannen, vrouwen en kinderen hebben last van buikpijn, braken en diarree, maar ze klagen niet en vragen bijna verbaasd naar de hittegolf. “Het is warmer dit jaar. Maar dat verandert voor ons niets. We kunnen nergens anders heen. In het dorp is geen werk” Boer legt uit.

READ  Frankrijk stelt een ultimatum voor het VK

De hutten hebben geen raam, alleen een centrale opening. Het rieten dak is afgedekt met een kunststof zeildoek. Het is een binnenoven en er is geen elektriciteit om een ​​ventilator te laten draaien.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Rajasthan zorgen extreme temperaturen ervoor dat boeren migreren

Een vrouw keert terug van haar land met op haar hoofd een zware bak vol flespompoen, die ze zal verkopen. Guna Devi verdient 200 roepies per dag (€ 2,40). Ze vertelt haar verhaal van binnenuit. Als ze niet dezelfde dag verkoopt, geeft ze groenten aan de koeien. Over een dag, onder de hitte, rotten ze.

Op zondag 15 mei vestigde de Indiase hoofdstad, met een bevolking van meer dan 20 miljoen, een historisch record van 49,2 graden Celsius, in sloppenwijken met weinig bomen en een zeer dichte verstedelijking. Een ondraaglijke oven geleden door bewoners in ongeschikte habitats. Elders in de grote steden was de temperatuur 46,7 graden Celsius. Twee maanden lang was de lucht heet, droog en stoffig. ’s Nachts zakt de thermometer niet meer onder de 31°C.

Je hebt nog 64,95% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.