Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De helft van de Amerikaanse bevolking is volledig gevaccineerd

Meer dan 165 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben twee doses van het vaccin van Pfizer of Moderna gekregen, of één dosis van het vaccin van Johnson & Johnson.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De helft van de Amerikaanse bevolking is nu volledig ingeënt tegen Covid-19, vanaf vrijdag 6 augustus Cyrus Shahbar, die verantwoordelijk is voor het monitoren van virusgegevens voor het Witte Huis. NSn de volledige diffusie van de delta-variabele, lHet aantal injecties dat in de Verenigde Staten wordt uitgevoerd, neemt de afgelopen weken toe. In totaal, Meer dan 165 miljoen mensen hebben twee doses van het vaccin van Pfizer of Moderna gekregen, of één dosis van het vaccin van Johnson & Johnson.

De regering van president Joe Biden leidde de massale vaccinatiecampagne toen hij aantrad. Maar na een piek begin april is de frequentie van dagelijkse vaccinaties sterk gedaald. Eind mei werd 50% van de volledig gevaccineerde volwassenen overschreden. Het doel dat Joe Biden voor minstens 70% van de volwassenen met minstens één injectie had gesteld, werd uiteindelijk pas aan het begin van de week bereikt, met een vertraging van ongeveer een maand. Sinds begin juli is het aantal vaccinaties echter weer licht gestegen.

READ  In vaccins wordt de sfeer gespannen

De Verenigde Staten worden geconfronteerd met een hausse in de epidemie veroorzaakt door de deltavariant. De afgelopen week zijn er gemiddeld bijna 90.000 dagelijkse gevallen van Covid-19 geregistreerd. Dit is een stijging van 43% ten opzichte van het vorige zevendaagse tarief, zei Rochelle Walinsky, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de belangrijkste federale instantie voor volksgezondheid.