Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Haley-bommenwerper gijzelt kort twee gevangenisbewaarders

Stefan Paleet, een aanhanger van extreemrechtse en samenzweerderige ideologieën, probeerde op 9 oktober 2019 de synagoge in Halle (Saksen-Anhalt) binnen te gaan om daar op Yom Kippur een bloedbad te plegen.

Een dodelijke aanvaller eind 2019 in Halle, Oost-DuitslandDe Duitse autoriteiten maakten dinsdag bekend dat twee gevangenisbewaarders maandag korte tijd werden gegijzeld in de gevangenis van Burg (Saksen-Anhalt) voordat ze werden onderworpen. Stefan Paliet, 30, die is veroordeeld tot levenslang in de gevangenis voor de aanslag in oktober 2019, slaagde erin om maandagavond twee gevangenisbewaarders te gijzelen, voordat hij werd overmeesterd door verschillende andere officieren, aldus een woordvoerder van het ministerie. Regionale justitie, zonder verdere details op dit punt.

Lokale media meldden dat de twee agenten niet gewond raakten. Het ministerie zal dinsdag om 10:00 GMT een persconferentie houden. Stefan Paleet, een aanhanger van extreemrechtse en samenzweerderige ideologieën, probeerde op 9 oktober 2019 de synagoge in Halle (Saksen-Anhalt) binnen te gaan om daar op Yom Kippur een bloedbad te plegen. Hij was uiteindelijk niet in staat om de plaats van aanbidding binnen te gaan, omdat er die dag veel aanbidders waren.

Maar hij doodde een voorbijganger en een man die zijn toevlucht had gezocht in een snackbar voordat hij werd gearresteerd. De Extreemrechts terrorisme Hij is verheven tot de voorgrond van de bedreigingen die op Duitsland wegen. Vorige week een extremistische gewapende groepering Gepland om de democratische staat omver te werpen En de bestorming van het parlement werd ontmanteld.


Zie ook Duitsland: Een extreemrechtse groep die de Bondsdag wilde aanvallen, werd ontmanteld

READ  Iguazu Falls registreert 10 keer hogere stroom dan normaal