Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste inzamelingsactie in de Franse technische geschiedenis is getekend … Contentsquare!

De grootste inzamelingsactie in de Franse technische geschiedenis is getekend … Contentsquare!

Het prachtige Contentsquare-verhaal begon in 2012 toen Jonathan Cherki, een recent afgestudeerde van ESSEC in Marketing, een bedrijf oprichtte met een tweeledig doel: de eerste is om een ​​gebruikersgedragsanalyseservice te bieden voor verschillende structuren met een website of app. De tweede gaat over consulting, zodat klanten van Contentsquare kunnen evalueren hoe gebruikers omgaan met hun site of applicatie, en hun strategie, indien nodig, kunnen aanpassen om hun aantrekkelijkheid en verkoop te vergroten.

Er blijft echter onzekerheid bestaan ​​over de oprichtingsdatum van de startup: 2008 volgens de verwijzing naar société.com en 2012 volgens de oprichter, waardoor het in het tweede geval de status van eenhoorn zou kunnen claimen na de taxatie op een waarde van één miljard dollar in mei 2020. Dit volgt op de vierde geldinzamelingsactie in zijn jonge geschiedenis, in het bereik van $ 190 miljoen in Serie D, met een totaal gegenereerd in 2021 van $ 810 miljoen opgehaald in negen jaar.

Dergelijke investeringen beletten het Franse bedrijf niet om te schitteren en zijn opeenvolgende verkopen te verdubbelen, met een vermeend gemiddelde van + 121% over de afgelopen vier jaar, in de context van de COVID-19-pandemie die de aankopen in de lijn vermenigvuldigt. In deze context geven structuren zelfs meer om hun loyaliteit dan de noodzaak om potentiële klanten aan te trekken. Daarom wordt online gedragsanalyse essentieel, wat het spel met Contentsquare maakt.

Het succes van de startup trekt vervolgens investeerders van over de hele wereld aan: een nieuwe ronde van E Series-fondsenwerving onder leiding van de Japanse SoftBank maakte het mogelijk om met $ 500 miljoen het investeringsrecord voor een startup te verbreken. , Dat voorheen eigendom was van Voodoo. De uitgever van smartphonevideogames, een snelgroeiende zeshoekige neushoorn, heeft in 2020 bijna $ 400 miljoen opgehaald

READ  Restaurantticket: goed nieuws voor 4 miljoen medewerkers