Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste dinosaurus die in Australië is gevonden, is geïdentificeerd als een nieuwe soort

Versteende botten van een enorme dinosaurus werden in 2006 ontdekt op een Australische boerderij, duizend kilometer ten westen van Brisbane, in het Eromanga-bekken, en het skelet kreeg de naam “Cooper” en werd naar hem vernoemd. Een rivier in Queensland.

Het skelet werd officieel geïdentificeerd als een exemplaar van een nieuwe soort, die werd genoemd Australutean coprensisEn een van de grootste dieren die op aarde rondlopen. Deze dinosaurus behoort tot de titanosaurusgroep die bijna honderd miljoen jaar geleden leefde. Exemplaren van deze groep plantenetende dinosauriërs met lange nek zijn te vinden op alle continenten.

Wetenschappers schatten dat hij 5 tot 6,5 meter hoog en 25 tot 30 meter lang was, waarmee hij de grootste bekende Australische dinosaurus is. “Als we vergelijkingen van ledematen kunnen vertrouwen, is deze nieuwe titanosaurus een van de vijf grootste ter wereld.”zei Robin Mackenzie van het Iromanga Museum of Natural History in het zuidwesten van Queensland.

‘Een heel lang proces’

Deze ontdekking werd aanvankelijk geheim gehouden terwijl onderzoekers geduldig de opgravingslocatie uitvoerden. Het skelet werd voor het eerst aan het publiek getoond in 2007. Scott Hocknall, een paleontoloog in het Museum of Queensland, legde uit dat de bewering dat Cooper inderdaad tot een nieuwe soort behoorde, het resultaat was van ‘Lang en moeizaam proces’. Het onderzoek, dat onder meer 3D-vergelijkingen van de botten van Cooper met die van zijn familieleden omvatte, werd maandag 7 juni gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift. Berg.

In hetzelfde gebied zijn veel andere dinosaurusbotten gevonden, zei Hocknoll, eraan toevoegend dat er meer opgravingen nodig zijn. “Ontdekkingen als deze zijn slechts het topje van de ijsberg.”, Hij zei. De grootste dinosaurus die tot nu toe bekend is, is Patagonische zwemmer, ‘Titan of Patagonia’, ontdekt in Argentinië en beschreven in 2017. Paleontologen schatten dat het ongeveer 70 ton zou kunnen wegen, het equivalent van ongeveer tien Afrikaanse olifanten, en ongeveer 37 meter lang en 8 meter lang zou zijn als het gesmolten was.

READ  De Groenen en de Liberalen willen een coalitie vormen met de sociaaldemocraten
Lees ook Argentinië: is de grootste dinosaurus ooit ontdekt?

De wereld met AFP