Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De GPU van de Apple M1 Max zal beter presteren dan alle Intel-laptops

De eerste MacBook Pro die aan het begin van de week werd gepresenteerd, wordt in de natuur gebruikt en daarom vinden we de resultaten van prestatiemetingen, met name op Geekbench. De CPU was Begin van de week was het al geslaagd, maar het mist nog steeds de geïntegreerde GPU van de Apple M1 Pro en Max. Mac-geruchten een leg mijn hand In de Metal-test meet die GPU-prestaties, maar het is niet genoeg om alle bruikbare conclusies te trekken.

cijfers gepresenteerd door deze test Het is 68.870 punten. Zoals bij alle stoelen zegt het aantal op zich niets en is het alleen interessant om de machines met elkaar te vergelijken. Dus laten we eens vergelijken: deze score is drie keer hoger dan die van de Apple M1 GPU, dat is ongeveer 22000 punten op zijn best. Dat was te verwachten, maar deze chip zou moeten concurreren met GPU’s die bedoeld zijn voor laptops, dat is het doel dat de fabrikant stelt.

De eerste bekende standaard voor de Apple M1 Max GPU (Capture Geekbench).

Als we het bij Macs houden, is deze score veel beter dan die van AMD’s Radeon Pro 5600M, de grootste grafische kaart die in een Intel 16-inch MacBook Pro kon worden geïnstalleerd. Ik plaatste een score in dezelfde test met ongeveer 42.500 punten, en de Apple M1 Max presteerde ongeveer 1,5 keer beter dan volgens deze eerste test.

We zouden deze meting graag willen gebruiken om te vergelijken met een draagbare RTX 3080, Zoals Apple deed tijdens zijn keynoteEr zijn echter veel obstakels om deze vergelijking te maken. De eerste is dat Metal een Apple-thuis-API is die niet op Windows bestaat. Er is echter nog een stoel voor de MacBook Pro Gemaakt met OpenCL, een standaard die ook beschikbaar is op Windows.

READ  De hypothese van leven op Mars is opnieuw gelanceerd met deze ontdekking

De score van 60.167 punten lijkt misschien teleurstellend in het licht van de beloften van Apple, omdat het nog steeds lager is naar RTX 3060Om nog maar te zwijgen van de door Apple geciteerde high-end versie. Maar vergeet niet dat de OpenCL-test niet is geoptimaliseerd voor Apple Silicon-chips, wat de MacBook Pro op een achterstand zet. Bovendien zijn de eerste GFXBench-tests ook: verscheen in zijn database En deze acties die realistischer zijn en dicht bij de echte game-omgeving staan, geven een heel ander beeld.

Prestatiemetingen met GFXBench 5 (grafiek McGeneration).

Deze keer valt de Apple M1 Max op en bereikt hij een niveau vergelijkbaar met tientallen RTX 3080 Draagbaar. Van de ene test naar de andere is de Apple-chip misschien iets korter dan de GPU van Nvidia, maar de twee zijn vergelijkbaar en lopen ver voor op de processor. Radeon Pro 5600M, wat de beste keuze was in Mac-laptops. Trouwens, de Apple M1 Pro is Ook inbegrepen, met resultaten die veel beter zijn dan die van een AMD GPU, wat een grote verrassing is.

Een ander probleem om op te merken is dat we niet weten welke Apple-chipsetconfiguraties elke keer zijn getest. Zoals we gisteren hebben uiteengezet, zijn er verschillende varianten van elke chip, met de Apple M1 Max twee opties voor het aantal GPU-cores: 24 op het instapniveau en 32 op het hogere niveau.

Apple M1 Pro / Max: krachtigere chipset, complexer bereik

Apple M1 Pro / Max: krachtigere chipset, complexer bereik

De Metal-test van Geekbench zegt niets over het aantal cores, dat OpenCL op de lijst 32 heeft staan, maar kijk of het hetzelfde is als een Mac of zelfs een betrouwbare teller. Voor GFXBench is dit geen gegeven informatie. Als we Apple moeten geloven, zou de Apple M1 Max GPU vier keer sneller moeten zijn dan de Apple M1 GPU, wat de voorkeur zou geven aan het uitgangspunt van een edged chip in de Metal-score.

READ  Google Drive-beperkingen die je ineenkrimpen
Keynote screenshot oktober 2021.

Laten we voorzichtig blijven met deze eerste maatregelen, ook al lijkt het eerste resultaat ongetwijfeld. Je nieuwe MacBook Pro zou de beste grafische prestaties ooit op een draagbare Mac moeten kunnen bieden. Als het de high-end versie is die wordt getest, zal het resultaat veel hoger zijn dan de vorige beste optie. En als dit de variant is met “slechts” 24 cores, dan mogen we betere resultaten verwachten.

We kunnen de kloof ook meten met behulp van desktop-GPU’s. De beste GPU die momenteel bij Mac Pro wordt geleverd, de Radeon Pro W6900X, kan een Geekbench-score behalen met Metal die Overschrijdt 182.000 punten, 2,6 keer meer dan de Apple M1 Max. Apple had de oplossing gevonden met zijn eigen chips: harten verdubbelen. Als het wasWij geloven geruchtenEen Mac Pro kan echter vier keer zoveel GPU-cores hebben, wat voldoende zou moeten zijn om de functie te herstellen.