Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gouverneur van de Bank of France is tegen het wijzigen van de voorwaarden van de subsidies

De gouverneur van de Bank of France is tegen het wijzigen van de voorwaarden van de subsidies

De uitgangspunten zijn als volgt: Banken zijn niet gerechtigd een hypothecaire lening af te sluiten als de totale woonlasten van de kredietnemer hoger zijn dan 35% van zijn inkomen (inspanningsratio), noch voor een periode van meer dan 25 jaar, tenzij werk 10 jaar bedraagt. % van het totale bedrag van de operatie. Deze stops kunnen in 20% van de gevallen worden omzeild, op voorwaarde dat het vooral woningen, hoofddoelen en in ongeveer een derde van de gevallen starters betreft.

“Niet het onderwerp”

“We hebben redelijke criteria opgesteld om overmatige schuldenlast van huishoudens te voorkomen, zodat mensen die een vastgoedproject ondernemen er zeker van kunnen zijn dat ze het kunnen terugbetalen. Vorig jaar hebben we ze wat versoepeld en dit noemen we de HCSF-criteria”, kondigde de gouverneur vrijdagavond in Europa 1 aan.

Ik zeg dat omdat ze soms bekritiseerd zijn, ook recentelijk. Ik denk dat dat niet echt meer het probleem is, omdat er tot 20% flexibiliteit is om van deze parameters af te wijken. Hij vervolgde: “Het wordt slechts gedeeltelijk gebruikt, het wordt voor 15% gebruikt.” “Ik hoor soms dat we de HCSF of deze normen in twijfel moeten trekken. Dit is echt illusies verkopen, want daar gaat het absoluut niet om”, aldus François Villeroy de Galhão.

Spanningssnelheid

Dit standpunt van de gouverneur staat op gespannen voet met Percy, die zich onder meer vóór het wetsvoorstel van meerderheidsvertegenwoordiger Lionel Coss uitsprak. Dit heeft in de eerste plaats tot doel “de samenstelling van de Hoge Raad voor Financiële Stabiliteit te wijzigen, zodat deze een vertegenwoordiger en een lid van de Senaat omvat”, zoals we lezen op de website van de Nationale Assemblee.

READ  De meeste wachtwoorden worden binnen enkele seconden gekraakt, hoe beschermen we ze het beste?