Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De “gigantische blauwe maan”: wat is dit zeldzame fenomeen dat donderdagavond de hemel zal verlichten?

De “gigantische blauwe maan”: wat is dit zeldzame fenomeen dat donderdagavond de hemel zal verlichten?

Donderdag 31 augustus 2023 kan een verbazingwekkend en zeldzaam fenomeen aan de hemel worden waargenomen.

Als er elk jaar drie tot vier ‘supermanen’ kunnen worden waargenomen, is een blauwe supermaan zeldzaam, ongeveer eens in de twee en een half jaar of zo. Dit komt omdat dit prachtige nachttafereel twee fenomenen combineert.

Lees ook:
Volle maan van de gigantische steur: verbluffende beelden van dit fenomeen, vastgelegd over de hele wereld

Dit zal de tweede “supermaan” van de maand zijn (na de “supermaan” van de steur op 1 augustus), en de satelliet zal veel dichter bij de aarde komen dan normaal, en daarom veel groter lijken. Wat de naam “Blue Moon” betreft, u kunt er zeker van zijn dat de kleur van onze satelliet niet zal veranderen.

“De fasen van de maan duren feitelijk 29,5 dagen, of 354 dagen in totaal voor 12 volledige cycli. De helft daarvan, de 13e volle maan, wordt waargenomen. Deze extra volle maan past niet in het normale naamgevingssysteem en wordt daarom in plaats daarvan verwezen naar als een blauwe maan”, ontcijfert hij. Koninklijke Musea Greenwich.

Wanneer zal de volgende blauwe maan zijn?

Blauwe manen zijn dus niet blauw, maar kunnen in zeer zeldzame gevallen bloedrood worden (tijdens een maansverduistering). In de nacht van donderdag 31 augustus zal dit niet het geval zijn. Aan de andere kant, aangezien het een “supermaan” zal zijn, zou deze helderder moeten lijken dan normaal.

Een aanbieding die u niet mag missen, wacht anders tot 31 mei 2026 voor een nieuwe kans om aanwezig te zijn, en dan tot 31 december 2028.

READ  De minister van Volksgezondheid kondigt de opening aan van een vaccintentoonstelling in Parijs