Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gendarmerie rijdt weer in de Alpen

Geen Mégane RS meer, de gendarmerie SWAT zal nu de Alpen zijn, weer van kracht bij de politie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft woensdag aangekondigd dat de Nationale Gendarmerie 26 Alpine A110-sportwagens heeft besteld die zijn vervaardigd door de Renault-groep in Frankrijk om snel ingrijpen te garanderen.

“Aan het einde van de competitie die in juni 2021 begon, zal het ministerie van Binnenlandse Zaken voertuigen voor snelle respons verwerven voor de Nationale Gendarmerie. Renault heeft het contract met het Alpine A110 Pure-model gewonnen”, aldus het ministerie in een verklaring.

Het ministerie specificeert dat “de politie met deze voertuigen interventies op de snelweg kan uitvoeren, waarbij hogesnelheidsovertreders betrokken zijn, als onderdeel van verkeersveiligheidsmissies of gerechtelijke politiemissies (bijvoorbeeld drugssmokkel)”.

Deze Alpine moet de Renault Mégane RS vervangen die sinds 2011 de rijkswacht uitrust. De Spaanse fabrikant Seat werd echter in september 2020 geselecteerd, met een bestelling van 17 Leon Cupra van 290 pk, die goedkoper is maar gemaakt in Spanje, zoals Mégane RS.

sinds 1967

De politie was sinds 1967 uitgerust met de eerste Alpine A110 berlinette, de koningin van de rally’s van de jaren zeventig. Toen werden de snelle brigades uitgerust met een Citroën SM, Renault 21 Turbo of, recenter, een Subaru Impreza WRX.

Gemonteerd in Dieppe (Seine-Maritime), zijn deze motoren uitgerust met een aluminium frame dat amper een ton overschrijdt op de schaal. Elles affichent une puissance de 252 chevaux, avec un 0 à 100 km/h en 4,5 seconds et une vitesse de pointe à 250 km/h, limitée elektronica, et des émissions en cycle mixte de 152 g de CO2 par kilomètre, selon Gebouw.

READ  Urgent - Fitch Ratings: de winstgevendheid van Tunesische banken verbergt verhoogde risico's

Alpine, gelanceerd in 2017, is geproduceerd in iets meer dan 10.000 eenheden, voornamelijk in Frankrijk. Maar de Renault-groep heeft grote ambities voor het merk, dat de leider is geworden in de autosport, en zou zijn assortiment tegen 2024 moeten zien uitbreiden met drie elektrische modellen, waaronder de vervanging van de A110.