Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse nationale ploeg plaatste zich dankzij de overwinning in Nederland voor het EK 2024

De Franse nationale ploeg plaatste zich dankzij de overwinning in Nederland voor het EK 2024

The Blues stelden hun ticket voor het volgende EK veilig door vrijdag in Amsterdam (2-1) te winnen, dankzij een brace van Kylian Mbappe, die Michel Platini voorbijstreefde als topscorer van het Franse nationale team.

Frankrijk TV – Sportredactie

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 2 minuten

Kylian Mbappé scoort twee doelpunten tijdens de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 tussen Nederland en Frankrijk in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam, 13 oktober 2023. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

The Blues zullen in juni 2024 in Duitsland zijn. Als er bijna geen twijfel over bestond, is hun EK-kwalificatie nu bevestigd dankzij Overwinning op Nederland (2-1)Vrijdag 13 oktober in Amsterdam. Onder leiding van Kylian Mbappe, die de dubbel scoorde (7, 53), zette het Franse team zijn momentum voort en behaalde het zijn zesde overwinning in hetzelfde aantal wedstrijden in de tweede groep kwalificatiewedstrijden.

Want de vriendschappelijke nederlaag tegen Duitsland in september (1-2), waaraan zijn aanvoerder niet meedeed, gaf aan dat de Franse nationale ploeg hem eerlijk gezegd nodig heeft. De recente gemengde vorm van Kylian Mbappé bij de club, waarin hij de laatste vier wedstrijden stil bleef, heeft echter enige twijfel doen rijzen. Hij hield ze weg van de eerste driekleurenzet door uitgebreide acrobatische bewegingen te spelen na een voorzet van Jonathan Klaus (7e), wat zeer opmerkelijk was bij zijn terugkeer naar het blauw meer dan een jaar na zijn laatste partij. Vervolgens stuurde hij na terugkeer uit de kleedkamer (53e minuut) een schot met een snelheid van 102 km/u in het Nederlandse doel.

Tegen Platini op de 24e

Na deze brace van de Parijzenaar genoten de 2.700 Franse fans die de reis naar Amsterdam maakten van “we zijn thuis”. De regen die het noorden van Venetië de hele dag doorweekte, deed weinig af aan de afkoeling van de Blues, die uitdroogden onder het gesloten dak van de Johan Cruijff Arena. Op zijn beurt overtrof Mbappé Michel Platini (41 doelpunten) in de topscorersranglijst van het Franse nationale team, door zijn 41e en 42e doelpunt te scoren.

READ  Echt: Ancelotti, de eeuwige wonderman

In het kielzog van hun aanvoerder, die niet altijd inspirerend maar wel beslissend was, konden de Blues alleen maar winnen. Net als de Parijse spits hebben zijn teamgenoten vertrouwen in hun sterke punten. Aan het einde van de kwalificatiecampagne mikten ze zelfs op perfectie. Dagenlang spraken ze de wens uit om de wedstrijd uit te spelen zonder ook maar één doelpunt te incasseren. Dat zou niet het geval zijn, want Quilindci Hartmann (83) kwam de dynamiek doorbreken door het aarzelende spel van Mike Maignan af te straffen. In één ongewoon geval maakte de Franse doelman, ondanks het blokkeren van een schot van Xavi Simons (36e), enkele handfouten en werd betrapt bij de eerste paal van het Nederlandse doel.

Onevenwichtige keuze

The Blues controleerden de wedstrijd drie minuten lang nadat Didier Deschamps zijn rechterkant wisselde, wat tot dan toe heel goed werkte. Wat het Nederlandse doelpunt betreft, werden aankomsten Malou Giusto en Marcus Thuram te gemakkelijk weggestuurd. Ondanks de druk van Oranje aan het einde van de wedstrijd en een veld dat klauterde, hielden de Tricolores stand en bevestigden hun 15e opeenvolgende optreden in een groot toernooi.

Ook al heeft Oranje tientallen blessures opgelopen, dan zegt dit dubbele succes, na de overwinning in maart (4-0) op de sterkste tegenstander in Groep B, veel over de goede prestaties van de Franse ploeg in deze kwalificatiewedstrijden. The Blues zullen het jaar dus in alle rust kunnen afsluiten, met een nieuwe vriendschappelijke wedstrijd op dinsdag tegen Schotland in Lille, gevolgd door de laatste twee wedstrijden van deze kwalificatiewedstrijden, tegen Gibraltar en Griekenland in november. Ze zullen hun plaats in de top vijf van de groep nog moeten controleren om zeker te zijn van een topplaatsing in de loting van het EK 2024.

READ  FC Nantes: mogelijke composities