Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Filippijnen zijn nog steeds in het offensief, de beweging zit vooraan

Alleen spragle

Alpecin-Fenix-renner Christian Spragli kwam solo uit en leidt 45 inch. Anthony Turges en Maxime Chevalier gingen hem achterna.

Weer een mislukking om uit elkaar te gaan

De groep onder leiding van de Fransman Julien Alaphilippe werd op de 25e kilometer gevangen genomen door het peloton.

voorwaartse beweging

Veel intensiteit aan het begin van de etappe. De groep Alaphilippe heeft een kleine tien seconden voor het peloton, de splinter drie lukt het niet om aan de grond te komen. Ze kunnen snel een back-up krijgen.

Alaphilippe krijgt een stomp

De Fransman in de Quick-Step-formatie van Deceuninck worstelt voorin om het verschil te maken, maar het peloton heeft nog niet beslist om iemand te laten ontsnappen. De wereldkampioen rijdt met Nibali, Bacher en Muhurik.

Het is al voorbij om uit elkaar te gaan

Julian Alaphilippe pakt het stuur van Dylan Teuns, Vincenzo Nibali komt niet ver achter, de sterke man neemt voorin het peloton het heft in handen. Geschke en De Gendt stonden op en de scheiding eindigde bij kilometer 13.

Vier deelnemers vooraan

Thomas de Gendt kwam met drie andere ridders, Geschke, Kruisevik en Wright. Sonny Colbrelli trapt op zijn beurt op de pedalen om een ​​helpende hand te bieden aan deze kleine groep die ongeveer 10 seconden op het peloton heeft dat op hoge snelheid rolt.

Time-out in peloton, er is geen scheiding

Beweging in het front maar er wordt geen onthechting gevormd. Dylan Theuns probeerde het peloton in één keer opnieuw te lanceren en Wout Van Aert was waakzaam. Sindsdien zien we een time-out.

READ  Ronde van Spanje - Quick-Step Alpha Vinyl met Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe als leiders

Laten we naar fase veertien gaan

De eerste aanvallen werden afgevuurd zodra de vlag was gestreken, en Oliver Nissen stak de eerste lont aan, het begon zo krachtig!

Een echt vertrek nadert

De echte start zal over enkele ogenblikken beginnen. De deelnemers zullen 1 km blijven paraderen voordat ze worden losgelaten.

Tekenen van een hersenschudding door Kragh Andersen

Deen Soeren Kragh Andersen (DSM) vertoonde tekenen van een hersenschudding na een val op etappe 13, zo heeft het DSM-team bekendgemaakt. De ridder gaf het op vanaf de veertiende etappe. “We hielden Soeren (Kragh Andersen) ’s avonds nauwlettend in de gaten en besloten al snel dat hij niet meer fit was om te rennen nadat we tekenen van een hersenschudding zagen”, legt DSM-teamarts Camille Aldershoff uit. “Soeren gaat nu volledig rusten en we zullen zijn voortgang blijven beoordelen, voordat we overwegen terug te keren naar de fiets.”

Soren Garage Andersen geeft ook op

De Deense DSM-renner, die de dag ervoor ook ten val was gekomen, zo’n 60 km van de finish, op een slingerend stuk, koos ervoor om niet achteruit te rijden op zijn fiets. Een loper die naar een klein ravijn werd gestuurd, was: “Ik ben echt gefrustreerd, ik wilde het niet, maar ik weet dat dit de enige redelijke beslissing is”, zei de 26-jarige op de officiële website van zijn team. Het is de tweede pensionering in vier wedstrijden voor Craig Andersen, die vorig jaar twee rondes won, in Champaigne en Lyon.

Barjeel geeft zich over voor veertiende etappe

Team Arkea-Samsic heeft aangekondigd dat de voormalige Franse kampioen Warren Bargil het zaterdagochtend voor de 14e etappe in Carcassonne heeft opgegeven om de Tour de France voort te zetten.

READ  5 vragen over de schok die de Blues naar de euro zal sturen

Barjeel viel in een massale val op de etappe van vrijdag, waardoor drie deelnemers voor de finish vertrokken: de Brit Simon Yates, de Australiër Lucas Hamilton en de Duitser Roger Kluge.

“Ik wilde de etappe net zo goed afmaken als de Tour, maar het is een val te veel”, zei Barjeel zaterdagochtend. “Ik heb last van mijn rug en billen, ik heb moeite om mijn rechterbeen te forceren.”

“Ik heb deze etappe gecontroleerd, hij voldeed aan mij”, klaagde hij tegen Breton over de etappe van Carcassonne naar Cuellan. “Het is een enorm verdriet voor mij, ik heb zoveel emoties ervaren tijdens de tour en het is moeilijk om op te geven.”

Het Franse team had vrijdagavond de medische evaluatie voor die dag voorbereid. “Warren Bargill heeft oppervlakkige snijwonden over zijn hele rug, evenals een kneuzing aan zijn rechterenkel en aanzienlijke kneuzingen aan zijn billen en achilles”, zei Arkia Samsik.

podium ten gunste van reizigers

De 14e etappe van de Tour de France zal zeer gunstig zijn voor backpackers op heuvels, aangezien de eerste 60 km niet zo selectief zijn in de valleien van Raz die doen denken aan de Toscaanse heuvels.

De race stijgt vervolgens, door te klimmen geclassificeerd in klasse II, naar de symbolische plaats van Catharia, aan de voet van het “moeras” van Montsegur, het toneel van een gruwelijke holocaust in 1244. Er moeten nog drie beklimmingen worden gedaan, de laatste (Cole de Saint-Louis) gelegen aan een andere ingang 20 kilometer.

Aan de voet van dit pad, vrij steil voor hardlopers (4,7 km à 7,4%), gaat de tocht door de prachtige helixvormige brug. De Col de Saint-Louis had het toneel kunnen zijn van een groot gevecht tussen de leiders van het peloton. De laatste kilometers, bergafwaarts of vals vlak, leiden naar de finish in Quillan.

READ  Jack Miller's beste tijd voor de kwalificatie in San Marino