Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De exacte berekening van het luchtoperatiecentrum

De exacte berekening van het luchtoperatiecentrum

Een jachtpiloot van Rafale controleert zijn vliegtuig voordat hij opstijgt vanaf de vliegbasis Mont-de-Marsan in het zuidwesten van Frankrijk op 1 maart 2022. Philip Lopez / Agence France-Presse

Verhaal – Vanaf het verlies van contact tot de crash in de Baltische Zee, stopte het operationele centrum van de lucht- en ruimtemacht niet met het volgen van het pad van dit “stealth” -vliegtuig.

Deze zondag 4 september is de lucht kristalhelder boven Frankrijk wanneer Lucht- en ruimtemacht Hij krijgt een waarschuwing van de Spaanse autoriteiten. Om 16:05, Spaanse tijd Contact verbroken met een Oostenrijks burgervliegtuig Er zijn vier mensen aan boord. Het Center for National Air Operations (CNOA) geeft onmiddellijk de startopdracht aan A Storm*Frans, aangelegd, 16:15 uur, naast de gestrande boot. En er is verbazing: de passagiers van het vliegtuig zijn verdwenen.

Om ongeveer acht uur ’s avonds verdween het vliegtuig, dat geen brandstof meer had, in de Oostzee. Er wordt gezocht naar de wrakstukken van het vliegtuig en de lichamen van de passagiers. Maar wat gebeurde er in dit vliegtuig? Waar zijn de passagiers gebleven? Kolonel Sebastian, de chef van de CNOA die dag, vertelt over de laatste uren van het stealth-vliegtuig, van het opstijgen tot het overvliegen van Frankrijk, tot het einde op zee.

Laten we terug gaan…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 87% om het te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Schrijf je vrijblijvend in

Al geabonneerd?
Log in

READ  Minstens vier doden bij instorten gebouw in Lagos