Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie maakt haar voornemen bekend om een ​​einde te maken aan de maatregelen die zijn genomen tegen Polen op beschuldiging van schending van de rechtsstaat

De Europese Unie maakt haar voornemen bekend om een ​​einde te maken aan de maatregelen die zijn genomen tegen Polen op beschuldiging van schending van de rechtsstaat

De Europese Commissie maakte op maandag 6 mei haar voornemen bekend om een ​​einde te maken aan de actie die in december 2017 tegen Polen was gestart, en verwelkomde de maatregelen die de regering van Donald Tusk heeft genomen om de onafhankelijkheid van het rechtssysteem te herstellen. De Commissie heeft deze maatregel gelanceerd vanwege zorgen over gerechtelijke hervormingen die zijn doorgevoerd door de nationalistische Partij voor Recht en Rechtvaardigheid, die tot 2023 aan de macht is en ervan wordt beschuldigd de onafhankelijkheid van rechters te ondermijnen.

“Vandaag markeert een nieuw hoofdstuk voor Polen”Dit werd aangekondigd door het hoofd van de Europese uitvoerende macht, Ursula von der Leyen. “Na meer dan zes jaar denken wij dat de Artikel 7-procedure kan worden afgerond. Ik feliciteer premier Donald Tusk en zijn regering met deze belangrijke prestatie.”voegde ze eraan toe.

De procedure uiteengezet in artikel 7 van het Verdrag betreffende de Europese Unie (EU) zou theoretisch kunnen leiden tot de opschorting van het stemrecht van een staat binnen de Raad van de Europese Unie, mocht dit gebeuren. ‘Ernstige overtreding’ van de rechtsstaat in een lidstaat.

Warschau werd onmiddellijk ontvangen ” goed nieuws “. “Dit versterkt Polen binnen de Europese Unie (…) Er hangt niet langer deze negatieve schaduw over ons.”Minister van Ontwikkeling en Regionaal Beleid Katarzyna Pelczynska-Nalcz reageerde op TVN24.

Lees ook analyse | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Polen is twintig jaar na de succesvolle toetreding tot de Europese Unie de relatie met Europa veranderd

READ  Kim Jong Un verschijnt op een wit paard in een nieuwe teaservideo

Erkenning van het primaat van het Europese recht

De betrekkingen tussen de Europese Unie en Warschau zijn getuige geweest van een herstel sinds de nederlaag van de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid bij de parlementsverkiezingen in oktober en de komst van pro-Europese krachten onder leiding van Donald Tusk aan de macht. Voor de Commissie, “Er bestaat niet langer een duidelijk risico op een ernstige schending van de rechtsstaat in Polen in de zin van artikel 7 van het Verdrag betreffende de Europese Unie.”.

Ze benadrukte dat dit land een reeks maatregelen heeft gelanceerd om te reageren op zorgen over de onafhankelijkheid van zijn rechtssysteem, het primaat van het Europese recht heeft erkend en zich ertoe heeft verbonden de besluiten van het rechtssysteem van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ten uitvoer te leggen.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Polen “moeten we stap voor stap de rechtsstaat herstellen”

Dit besluit zal tijdens de bijeenkomst van de Raad Algemene Zaken op 21 mei aan de ministers van de 27 landen worden gepresenteerd, waar zij de gelegenheid zullen krijgen hun opmerkingen kenbaar te maken. De commissie beëindigt vervolgens de procedure formeel.

Het document in artikel 7 is nog niet gepubliceerd als het gaat om de volgende bijeenkomst: De Hongrie van Viktor Orban, bij de start van het Europees Parlement, in september 2018, dreigt dit jaar “normaal” Wat de waarden van de Europese Unie in dit land aantast.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Horror voor de passagiers van het vliegtuig van Air Algerie, dat werd getroffen door vogels
Hergebruik deze inhoud