Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eeuwige jeugd van een onsterfelijke toneelschrijver

gepubliceerd

updaten

Frankrijk 3
Artikel door

C. Aero, Y., Moen, J., Martin, T.; Gilardette, Y. Saidani – Frankrijk 3

Frankrijk tv’s

In de tijd van de TikTok-generatie heeft de toneelschrijver, die op 15 januari zijn 400ste verjaardag zou vieren, nog steeds de steun van de jongere generatie.

Molière, die op 15 januari 2022 zijn 400ste verjaardag zou vieren, is een superster in de literatuur. Maar hoe blijf je in het tijdperk van TikTok en Instagram actueel? Tussen de muren van French Comedy, zijn eerbiedwaardige thuis, vinden we de eerste elementen van een antwoord. De band speelt en herontdekt elk jaar zijn repertoire. De acteurs repeteren deze week Tartouf In een recente versie.

Voor jonge artiesten is het spelen van Molière helemaal niet achterhaald. hij “Ontdek alle mogelijke gebieden van de Franse taal. Hij ging overal heen. Dit is ook de reden waarom we “de taal van Molière” spreken“”, legt acteur Loïc Corbery uit aan France 3.Molière spreekt gretig, prikkelend, meedogenloos…‘, opgewonden Marie Basseau, professor literatuur aan het Lycée Montaigne in Parijs. 400 jaar zijn verstreken, maar Molière is nog steeds op zoek naar de menselijke ziel.

READ  In Nantes heeft Sarah haar restaurant heropend met een nieuwe bekendheid 'geniaal maar raar'