Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De “eenvoudigere” tests voor vrouwelijke opstandige netizens

Op vrijdag 7 januari maakt “Ninja Warrior” een grote comeback op TF1. Seizoen 6, gepresenteerd door het vaste trio van animators Iris Mittenaere, Denis Brogniart en Christophe Beaugrand, die hun deel van nieuwe evenementen, enthousiaste kandidaten en nieuwkomers behouden. Verschillende vrouwen probeerden vanavond de klassieke muur en de megamuur: tussen de ervaringen die gemakkelijker te veel zijn en het “controversiële” commentaar van Denis Brogniart, aarzelden netizens niet om het seksisme van de aflevering aan de kaak te stellen.

Krijgt Jean Tezenas du Montcel dit jaar een opvolger? Dat is de vraag die kijkers zich vrijdagavond stellen, ter gelegenheid van de prachtige terugkeer van “Ninja Warrior”, op TF1. In het zesde seizoen vertrok de ster-genomineerde van het programma, de enige winnaar van het spel, opnieuw op verschillende evenementen, tot grote vreugde van zijn fans. Veel andere “oude mannen” hebben ook gereageerd, zoals de gekke Phil Judd en zijn legendarische pruik uit de jaren 80, maar de opvolging is dit jaar verzekerd: de 20-jarige Eileen realiseerde zijn droom door deel te nemen aan de aflevering. Geboren in 2002, werd de jonge man snel een klimmer … totdat hij in 2017 de kampioen van Frankrijk werd. In juni 2020 hoorde hij van de verdwijning van Luce Douady, een briljante 16-jarige klimmer, zijn vriend en naaste vriend. Dus Eliane wilde hulde brengen aan Los Douady, die ook een fan is van de show. Hij bereikte met gemak de enorme muur (en daarmee de finale!) en raakte de harten van het publiek.

Video – Ontdek de minuut van Iris Mittenaere

READ  Dennis Brugniart legt uit hoe de vissers op het eiland kwamen

“Stop met ons als zwak te beschouwen!”

Maar netizens maakten ook een punt: de regels voor vrouwen zijn “vereenvoudigd”. De publiekstijd voor hen werd verlengd en de verschillende hindernissen werden herzien ten opzichte van die van de mannen. Zo profiteerde de 19-jarige Mary, een klimmer en de eerste kandidaat die dit seizoen van start ging, van een extra lus in vergelijking met de mannen om haar beweging gemakkelijker te maken aan het begin van haar evenement of, tijdens de triatlon, ze was in staat om te profiteren van de schijven die niet draaien, waardoor ze de rest van zijn koers weer sneller beweegt. Deze regels voor vrouwen vormen een uitdaging voor internetgebruikers.

Later in de show, tijdens een duel tussen Marie Collot en Elodie Vince (vermomd als Sailor Moon), maakte Dennis Brugniart deze opmerking, direct na Marie’s overwinning: “Mary, we houden je zeker niet tegen! Je bent een voorbeeld dat alle vrouwen hun plek hebben in de Ninja Warrior-competitie!”

Opmerking vooral opgemerkt door internetgebruikers.