Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De echte milieukosten van e-mail

Er is niets eenvoudiger dan e-mail, maar het berekenen van de uitstoot die het vertegenwoordigt in koolstofdioxide-equivalent (CO2e) is geen gemakkelijke taak.

Dit vereist dat de hele levenscyclus van dergelijke computercommunicatie wordt gedekt, omdat hun milieu-impact varieert met de terminal waarop ze zijn gemaakt, de berichtendienst waarmee ze worden verzonden, de hoeveelheid informatie die ze bevatten (en dus hun gewicht, van bezwaar tegen handtekening, ingebedde bijlagen) en de tijd die het kost De ontvanger kan het lezen via de infrastructuren die circuleren en opslaan.

We zouden zelfs verder moeten gaan om de energiemix die wordt gebruikt om elektriciteit te leveren aan de boodschappers en servers die er doorheen lopen in twijfel te trekken. Kortom, het is ingewikkeld, maar niet onmogelijk.

Het effect van e-mail is afgenomen, maar we sturen altijd meer

Het is duidelijk dat er al veel onderzoek is gedaan naar dit onderwerp. Een probleem, waarvan er vele – zelfs de meest ernstige – achterhaald zijn. In feite veranderen IT-installaties en -infrastructuren snel en moet bij de analyse rekening worden gehouden met het verminderen van hun energieverbruik.

Meer recentelijk schatte Mike Berners-Lee, een schrijver, professor en onderzoeker van de koolstofvoetafdruk (en die toevallig ook de broer is van de uitvinder van het World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee), dat de uitstoot van kooldioxide door e-mail over het algemeen varieert tussen 0,03 en 26 gram op een breed bereik tot Het varieert van een eenvoudig e-mailbericht dat wordt opgepikt in spamfilternetwerken in een e-mailinbox tot een vrij zwaar bericht dat 10 minuten duurt om te schrijven en naar 100 ontvangers te verzenden.

READ  De James Webb-ruimtetelescoop belooft een sprong voorwaarts in de astronomie

Tussen de twee zendt een korte e-mail die wordt verzonden en gelezen vanaf een smartphone ongeveer 0,2 g uit, en een lange e-mail die 10 minuten duurt om te schrijven en 3 minuten om te lezen, verzenden en lezen vanaf een laptop, stijgt tot 17 g. Deze schattingen zijn afkomstig uit de bijgewerkte versie van zijn boek Hoe slecht zijn bananen – de ecologische voetafdruk van alles.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

Ook moet worden opgemerkt dat de helft van de bijna 320 miljard e-mails in 2021 over de hele wereld is verzonden (Bron: statistieken) is spam, meestal gesorteerd op vervoerders. Concluderend schat Mike Berners-Lee dat e-mails in 2019 goed waren voor ongeveer 150 miljoen ton koolstofdioxide-equivalent, of 0,3% van de wereldwijde uitstoot.

Ademe (het Environmental Transformation Agency van de overheid) schat dat een simpele e-mail 4 gram kooldioxide-equivalent uitstoot en een e-mail met een bijlage 35 gram kooldioxide-equivalent. Veel hogere schattingen, die uiteindelijk vaak nog terug te vinden zijn in oude documenten die niet zijn bijgewerkt.

Basile Figueira, een digitale nuchterheidsconsulent en expert in het meten van vingerafdrukken, heeft interessant werk aan de e-mail gedaan. was een onderwerpGeplaatst door Sami, die CO2-voetafdrukken verkoopt aan bedrijven en organisaties. De cijfers die hij gaf zijn nog steeds iets lager dan die van Mike Berners-Lee, zo’n 0,4 gram CO2e voor een korte e-mail uitgewisseld via smartphones, in 4G en zonder bijlagen. 1,8 g voor dezelfde e-mail met een bijlage van 10 MB.

Een korte e-mail met een bijlage van 1 MB die wordt verzonden en gelezen vanaf een computer via Wi-Fi is 3,3 g. Aangezien wifi minder verbruikt dan mobiele infrastructuur, begrijpen we dat de ecologische voetafdruk van een apparaat – en dus een computer – uiteindelijk van cruciaal belang is.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

Dit zegt Basile Figueira, waarbij 69% van de 3,3 gram CO2-equivalent toe te schrijven is aan de fabricage van de computer die werd gebruikt om het te schrijven, en 23% aan de computer die zal worden gebruikt om het te lezen. Stroomverbruik tijdens schrijven (5%) en lezen (2%), netwerkgegevensoverdracht (0,5%) en e-mailopslag (0,5%) hebben weinig impact.

Met andere woorden, om de milieu-impact van e-mail te verminderen, is het noodzakelijk om de levensduur van computers en smartphones te verlengen. Zoals vaak het geval is in de ecologie, bestaat er echte nuchterheid in het beperken van de vervaardiging van nieuwe goederen en producten.

Goede gewoonte: vermijd onnodige e-mails, meld u af van lijsten

Het is heel duidelijk dat het aanvallen van e-mails – in deze context – geen absolute prioriteit is als het doel is om effectief op te treden tegen de opwarming van de aarde. Statistische trends suggereren echter dat we tegen 2025 te maken kunnen hebben met 400 miljard e-mails die zijn verzonden, en zoals overal kan iedereen op een volledig pijnloze manier nieuwe nuchterheidsgewoonten aannemen om de impact van deze berichten op individuele of persoonlijke basis te verminderen. professionele context.

Het sleutelwoord is simpel: niet-verzonden e-mail kan niet worden besmet. Zo kunnen we ons gebruik van e-mail verminderen, wat voor sommigen te methodisch is, of “allen beantwoorden” om informatie te verstrekken die slechts voor één persoon van belang is – en bovendien zullen anderen u dankbaar zijn. Evenzo vermijden we overbelasting van e-mail, die varieert van het comprimeren van bijlagen tot het verminderen van handtekeningen. Ook maakt het kiezen van een tekstformaat in plaats van een HTML-formaat het mogelijk om de e-mail aanzienlijk lichter te maken, meestal zonder echt schadelijk effect.

READ  De Replay Museum Association lanceert een noodgeval om de levende herinnering aan geeks te redden

Ten slotte kunnen we ook de reactie nemen op het verwijderen van samengevoegde datums in lange e-mailuitwisselingen. En vooral afmelden van alle overbodige mailinglijsten, wat ook nog eens je mentale last vermindert.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder