Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De dochter van voormalig president Rafsanjani werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

De dochter van voormalig president Rafsanjani werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

Niemand wordt gespaard onderdrukking van het Iraanse regime. De dochter van de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani, die sinds eind september vastzit in Teheran, is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, vertelde haar advocaat maandag aan AFP.

Voormalig parlementslid en activist VrouwenrechtenEn Faezeh Hasjemi Rafsanjani Op 27 september werd hij opgesloten in de Evin-gevangenis omdat hij bewoners had aangezet tot demonstraties tijdens de protestbeweging Ontketend in het land. Ze is 60. Faezeh Hashmi is in het verleden vele malen veroordeeld. Eind 2012 werd ze gearresteerd en veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens “propaganda” tegen de Islamitische Republiek.

beschuldigd van propaganda

Al-Adl beschuldigde Faiza Al-Hashemi van “samenzwering tegen de veiligheid van het land, propaganda”. tegen het regime van de Islamitische Republiek Nada Shams zei: “Het regime wordt ontwricht door deel te nemen aan illegale bijeenkomsten.” De advocaat voegde eraan toe: “De beslissing, die niet definitief is, is woensdag aan mij meegedeeld en we zullen er binnen de wettelijke termijn beroep tegen aantekenen.”

In oktober maakte de woordvoerder van de rechterlijke macht, Masoud Setaishi, bekend dat de activist in maart al was veroordeeld tot “15 maanden gevangenisstraf en een extra gevangenisstraf van twee jaar, inclusief een verbod op online activiteiten”. Akbar Hashemi Rafsanjani, president tussen 1989 en 1997, was een gematigde die pleitte voor betere betrekkingen met het Westen.

READ  De Europese Unie eist dat AstraZeneca tegen juni 90 miljoen doses niet-geleverd vaccin levert