Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bouwvakkers ontdekken Joodse schat uit de Tweede Wereldoorlog op een bouwplaats in Polen

Bouwvakkers ontdekken Joodse schat uit de Tweede Wereldoorlog op een bouwplaats in Polen

Ongeveer 400 objecten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door hun joodse eigenaren verborgen waren, zijn ontdekt tijdens restauratiewerkzaamheden op een binnenplaats in Lodz, centraal Polen, meldden lokale media zondag. Volgens historici omvatten deze items menorahs van de Chanoeka-feestdag (het lichtfestival) en items die in het dagelijks leven worden gebruikt, meldde TVN24.

Deze bestaan ​​​​voornamelijk uit zilveren schalen, menorahs en cosmetische glazen potten, volgens het regionale bureau voor het behoud van historische artefacten. Deskundigen van het bureau zeiden vorige week op Facebook dat de spullen zouden worden overgedragen aan het Oudhedenmuseum van de stad.

De schuilplaats werd ontdekt in december en twee Chanoeka’s (kandelaars) werden op 22 december aangestoken tijdens het Chanoeka-feest, georganiseerd door de Joodse gemeenschap van de stad. Het adres van Polnocna Street 23, waar de voorwerpen werden gevonden, lag net buiten de omtrek van de wijk Litzmannstadt die in februari 1940 door de nazi-Duitse bezetters in Łódź was gesticht en die tot augustus 1944 ongeveer 200.000 Joden uit heel Europa ontving. De meeste gevangenen stierven ter plekke of in de concentratiekampen.

READ  De incidentie van afdelingen ligt nu allemaal onder de alarmdrempel