Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De computer waarop Wikipedia is geboren, wordt geveild

De personal computer die door Wikipedia-maker Jimmy Wales werd gebruikt toen het twintig jaar geleden werd gelanceerd, en een Certified Digital Object (NFT) van de voorpagina van de site die een must-have werd, is geveild door Christie’s.

De computer verschijnt op het hoofdkantoor van Christie’s in New York in het Rockefeller Center, een aardbeikleurige iMAC, “Zijn pc die hij gebruikte voor ontwikkeling en onderzoek toen de site op 15 januari 2001 werd gelanceerd”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Wikipedia viert 20 jaar mooie en gewilde utopie

De tweede batch is NFT, een uniek digitaal object dat is gecertificeerd met behulp van blockchain-technologie, Gemaakt door Jimmy Wales die laat zien hoe Wikipedia eruitzag toen hij het installeerde en zijn voorpagina lanceerde, met de woorden ‘Hallo wereld’, legde uit aan AFP, Peter Clarant, een specialist in boeken en manuscripten bij Christie’s.

De pagina die wordt weergegeven in JPEG-indeling is interactief en kan worden “editor” door koper “Het experiment van Wikipedia opnieuw opbouwen”, Vervolgens “Keer terug naar de oorspronkelijke staat met behulp van een timer”Christies schrijft.

Lees ook: Door de authenticiteit en het eigendom van NFT’s te waarborgen, maakt de “blockchain” de weg vrij voor een nieuwe kunstmarkt

Jimmy Wales kondigde in de verklaring aan dat een deel van de verkoop zijn WT.Social-onderneming zal financieren, “Een gedecentraliseerd, niet-commercieel sociaal netwerk zonder advertenties, censuur, gegevensverzameling en zonder verkeerde informatie”, hij legt uit. Op de homepage presenteert WT.Social zichzelf als een profiel “Onschadelijk sociaal netwerk”.

NFT’s, de lieveling van de nieuwe verzamelaar

Beide stukken zijn online te koop tot 15 december, beginnend bij $ 100 per stuk, maar Kristi hoopt ze te verkopen. “Honderdduizenden dollars”Peter Clarant uitgelegd.

READ  CAC 40: een pauze die vorm krijgt voor een drukke week - 24/01/2022 om 08:31

Een nieuwe lieveling van verzamelaars of groepen digitale investeerders, NFT’s zijn essentieel geworden voor de rol van veilingen en de kunstmarkt, het programma achter het web ($ 5,4 miljoen begin juli 2021 bij Sotheby’s), in het volledig digitale werk van Amerikaanse kunstenaar Pebble ($ 69,3 miljoen in maart bij Christie’s, een NFT-record).

luister ook Tweet-aankoop ter waarde van $ 2,5 miljoen: NFT-boom

Op vrijdag kondigde Christie’s ook de online verkoop aan, tot en met 9 december, van een kogelvrij jack gedragen door rapper Kanye West tijdens een van zijn laatste albumpresentaties, donda, Op 5 augustus 2021 in Atlanta.

Een object vergezeld van zijn digitale replica die wordt beschermd door NFT, waardoor het object kan “Leven zowel in de fysieke wereld als in de metaverse”, verzeker ik Kristi.

De wereld met AFP