Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De combinatie van ChatGPT en het genereren van afbeeldingen die Midjourney zal rocken

De combinatie van ChatGPT en het genereren van afbeeldingen die Midjourney zal rocken

OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT, behoeft geen introductie. Na ons kennis te laten maken met ChatGPT, kondigt het nu de mogelijkheid van laatstgenoemde aan om nauwkeurige afbeeldingen te genereren, dankzij de integratie van DALL-E en ChatGPT in DALL-E 3.

DALL-E 3 // Bron: OpenAI

FrandroidVoor degenen die hem volgen, gebruikt hij de tool voor het maken van afbeeldingen: Midjourney. Hoewel deze tool krachtig en innovatief is gebleken in de wereld van het genereren van afbeeldingen, is DALL-E van OpenAI ook op de goede weg, met een even indrukwekkende reis. En de nieuwe compositie DALL-E 3 GEVAAR Goed om de situatie te veranderen.

Uit de demo’s gedeeld door OpenAI wordt duidelijk dat DALL-E 3 zich onderscheidt van zijn voorgangers en concurrenten. Hoewel Midjourney uitblinkt in fotorealistisch beeldherstel, maar nog steeds veel processors vereist, belooft DALL-E 3 afbeeldingen te genereren die efficiënter en aanzienlijk minder foutvrij zijn. Het is een opmerkelijke prestatie, vooral gezien het feit dat het een enorme stap voorwaarts betekent ten opzichte van DALL-E 2.

DALL-E 3 // Bron: OpenAI

Bovendien lijkt deze nieuwe tool een specifieke vaardigheid te hebben ontwikkeld in het omgaan met tekst in afbeeldingen, waarmee hij de mogelijkheden van sommige van zijn concurrenten, zoals Stable Diffusion XL en DeepFloyd, overtreft. In het bijzonder benadrukt OpenAI zijn vermogen om overtuigende afbeeldingen van letters, cijfers en zelfs menselijke handen te produceren (een reëel probleem waarmee deze tools worden geconfronteerd).

Door DALL-E te integreren met ChatGPT versterkt OpenAI zijn positie als leider in de wereld van generatieve AI. Samen beloven ChatGPT en DALL-E 3 de grenzen van AI te verleggen.

Chatbots zullen niet alleen op een bijna menselijke manier kunnen spreken, maar zullen ook in staat zijn om op basis van eenvoudige beschrijvingen afbeeldingen te visualiseren en te creëren. Wij kunnen niet wachten om het te proberen.

Als u DALL-E 3 wilt testen, zal het beschikbaar zijn voor ChatGPT Plus- en Enterprise-gebruikers. Het is veel gemakkelijker te gebruiken dan Midjourney… waar je een Discord-client nodig hebt.

Wie is de eigenaar van de gemaakte afbeeldingen?

De auteursrechtkwestie rondom AI-gegenereerde afbeeldingen is momenteel een hot topic. De huidige regelgeving geeft aan dat door AI gegenereerde beelden het publieke domein betreden. OpenAI stelt echter duidelijk dat het eigendom van de afbeeldingen geproduceerd door DALL-E 3 bij de makers berust. Dit is een andere discussie in deze sector.