Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Chinezen zeggen dat ze een ideale locatie hebben gevonden voor een toekomstige telescoop van wereldklasse

Er zijn maar een paar locaties in de wereld die ideale omstandigheden bieden voor astronomische observatie van de lucht. Een team van Chinese wetenschappers beweert een site te hebben gevonden die kan wedijveren met de observatoria van Mauna Kea op Hawaï en Cerro Paranal in Chili.

Een ideale locatie voor een telescoop moet aan vier voorwaarden voldoen: een heldere hemel weg van een van hen lichte vervuiling en voor minder wolken mogelijk; Stabiel weer en weersomstandigheden (Lucht vochtigheid kan in het bijzonder interfereren met notities); Relatief gemakkelijke toegang en goede verbinding met infrastructuur (bijv. stroomvoorziening) en lucht nachtelijk Vrij van menselijke activiteit (die stof en trillingen).

De De grootste telescopen ter wereld en daarom in hoogte vallen – om te krijgen Atmosfeer Zo dun mogelijk – en op relatief afgelegen plekken. We kunnen citeren Grote telescoop voor de Canarische Eilanden, in het observatorium Roque de los Muchachos op 2.400 meter hoogte zeer grote telescoop of VLT, op de top van Cerro Paranal (2.635 meter) in Chili, of Keck I en Keck II telescopen, die werd geïnstalleerd op de top van Mauna Kea (4.145 meter), in Hawaï, in het midden van de Stille Oceaan.

Maar een heel deel van Azië is nog steeds verstoken van kijksites van wereldklasse. Op 19 augustus kondigde een team van Chinese wetenschappers in het tijdschrift aan: de natuur temperen U selecteert een ideale locatie om een gigantische telescoop Op de top van Mount Saishiteng in Qinghai County in Tibet. “ Het Tibetaanse plateau is het hoogste plateau op aarde, met een gemiddelde hoogte van meer dan 4000 m, en biedt dus optimale kijkomstandigheden voor astronomie enAstrofysica granen Licai Deng, lid van de National Astronomical Observatories of China (NAOC) en hoofdauteur van de studie, legt uit.

Een droog gebied en uitzonderlijk heldere luchten

Mogelijke locaties zijn tussen de 4.200 en 4.500 meter boven zeeniveau in een gebied van 100.000 vierkante kilometer rond Lenghu City. ” Lenghu staat bekend om zijn uitzonderlijk heldere hemel dag en nacht ”, bevestigt Licai Deng. Het gebied is erg droog.” Biedt een prachtig landschap vergelijkbaar met dat van Mars » beschrijft de onderzoeker.

READ  Sanofi-vaccin is eindelijk thuis

Onderzoekers hebben drie jaar besteed aan het onderzoeken van de donkere omstandigheden aan de hemel weerbericht en weersomstandigheden in het gebied. Volgens hun bevindingen biedt Lenghu kijkomstandigheden die vergelijkbaar zijn met die van ‘s werelds beroemdste observatoria in Chili en Hawaï. ” 70% van de nachten is helder licht [intensité lumineuse des étoiles], met een gemiddelde breedte van 0,75 boogsecondenArtikeldetails de natuur temperen. De gemiddelde temperatuurverandering ‘s nachts is slechts 2,4 °C, wat wijst op de stabiliteit van de lokale oppervlaktelucht. Waterdamplekkage is minder dan 2 mm op 55% van de nacht. »

Bovendien is de site van Lenghu beter beschermd tegen de effecten van menselijke activiteit dan Hawaï of Chili: in 2017 heeft de stad regelgeving aangenomen tegen lichte vervuiling, dus de lucht zou de komende jaren erg donker moeten blijven. ” Er zijn maar een paar astronomische locaties die voldoen aan de eisen van zeer grote faciliteiten van de volgende generatie. “,” bevestigt Licai Deng in Wereldwijde tijden.

Er zijn al twee grote telescopen gepland

Tsinghua University en de University of Arizona werken al Bouw Er wordt aangenomen dat er een 6,5-meter telescoop op de top van de berg Sishiteng zal worden geïnstalleerd. De Chinezen zijn ook van plan om daar nog een telescoop van 12 meter te installeren. Nog niet genoeg om mee te concurreren gigantische telescopen Momenteel in aanbouw over de hele wereld, zoals: Magellan Telescoop en een diameter van 24,5 meter die naar verwachting in 2023 in Chili of in de toekomst in gebruik zal worden genomen Dertig meter telescoop (TMT), die een spiegel met een diameter van 30 meter zal hebben. Maar dankzij de uitzonderlijke omstandigheden wil Lenghu een bruggenhoofd vormen voor de nieuwe ambities van China in Ding Astronomie trekt internationale onderzoeksteams aan. ” Uiteindelijk zullen er veel mensen op de top van de Saishiteng-berg zijn “,” Licai Deng gerustgesteld.

jij houdt van Lidwoord en de populair wetenschappelijk werk Wie zijn onze journalisten? Steun ons vandaag nog door lid te worden van onze Patreon-abonnementen!

READ  Zeldzame gevallen van hartproblemen zijn gemeld bij jongvolwassenen die in de Verenigde Staten tegen Covid-19 zijn ingeënt

Er zijn twee abonnementsformaten beschikbaar met de volgende voordelen:

  • « Futura is advertentievrij »: Profiteer van gegarandeerde toegang zonder reclame op de hele site voor € 3,29 per maand (+ btw).
  • « Deel in het leven van Futura »: Neem naast advertentievrije toegang deel aan ons onafhankelijke medialeven (stemmen, nieuwe inhoud, polls, enz.) voor € 6,29 per maand (+ btw).

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?