Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De British Health Agency waarschuwt voor een heropflakkering van polio na de ontdekking van verschillende gevallen in de riolering in Londen

Het is voor het eerst sinds 1984 dat er op Britse bodem een ​​wild geval van polio is geconstateerd.

Is polio teruggekeerd? De UK Health Security Agency (UKHSA) waarschuwt: op ontdekking Aanwezigheid van het virus in rioolwater in Londen.

Als dit één tot drie keer per jaar gebeurt, komt de kleine dosis virus in de vaccins vaak in de ontlasting en dus in het afvalwater terecht, zo blijkt uit UKHSA-bevindingen. Menselijke besmetting leidde tot mutatie, ‘van vaccin afgeleide’ polio Gedraag je als wilde polio.

“Detectie van a VDPV2 geeft aan dat er waarschijnlijk enige verspreiding zal zijn onder nauw verwante individuen in Noord- en Oost-Londen en dat ze nu de type 2 poliovirusstam uitscheiden in hun ontlasting,” zegt UKHSA.

Ouders werd gevraagd om ervoor te zorgen dat de poliovaccinaties van hun kinderen up-to-date waren na het aantal virusmonsters dat in het afvalwater van Londen werd gevonden. https://t.co/7ePU6CZbhi

– BBC Breaking News (@BBCBreaking) 22 juni 2022

Geen wilde gevallen sinds 1984

Daarom roept de Health Agency de Britten op om dit te doen Controleer of hun kinderen al zijn ingeënt tegen het virus. Zij hebben nu al de meeste kans om polio op te lopen, en de grootste kans om verlamming te ontwikkelen, wat het belangrijkste symptoom van de ziekte is.

In Groot-Brittannië zijn sinds 1984 geen gevallen van wilde polio meer vastgesteld en het land werd in 2003 vrij van gevallen verklaard. Het virus veroorzaakte verschillende uitbraken over de hele wereld, vooral in het begin van de jaren twintig.e eeuw.

READ  Het Philadelphia-lab werd in quarantaine geplaatst nadat injectieflacons met pokken waren gevonden

De enige landen waar hij nog in het wild voorkomt zijn Afghanistan en Pakistan.