Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De blinde man heeft na 40 jaar blindheid gedeeltelijk zijn gezichtsvermogen teruggekregen dankzij optogenetica

De blinde man heeft na 40 jaar blindheid gedeeltelijk zijn gezichtsvermogen teruggekregen dankzij optogenetica

In Parijs kreeg een 58-jarige patiënt die al 40 jaar blind was, gedeeltelijk zijn gezichtsvermogen terug dankzij gentherapie. Hoop voor alle blinden en slechtzienden.

Twaalf jaar lang hebben onderzoekers van het Institute of Vision in Parijs gewerkt aan een project om de visie bij mensen te herstellen Blind. Twee jaar geleden begon een 58-jarige patiënt met gentherapie. De man lijdt aan een degeneratieve ziekte die leidde tot zijn geleidelijke verlies van gezichtsvermogen.

De blinde patiënt kreeg gedeeltelijk zijn gezichtsvermogen terug

Door fotostimulatie en een methode van gentherapie, optogenetica genaamd, herstelde de patiënt gedeeltelijk Landschap. Optogenetics wordt al ongeveer 20 jaar gebruikt, maar dit is de eerste keer dat het met een succesvol mens heeft gewerkt. Om te werken, werd een genetisch gemodificeerd virus in het rechteroog van de patiënt geïnjecteerd.

Afbeeldingsbron: Sahel, et al., Nature Medicine

Dankzij de speciale bril kon de patiënt de wereld om hem heen onderscheiden met een licht amberkleurige tint. Tijdens de tests kon hij de 3D-omgeving zien, objecten onderscheiden en de afstand ertussen inschatten. Dit succes is het eerste in zijn soort ter wereld.

“Dit is de eerste keer dat optogenetica een klinisch resultaat heeft getoond in alle specialismen. We hebben pagina’s met hoop geopend voor hem en andere patiënten.”Jose Alain Sahl, de professor aan het hoofd van een Frans-Amerikaans team, zei aan de oorsprong van deze medische ontdekking.

Momenteel bevindt deze behandeling zich nog in de klinische testfase en kan niet voor iedereen worden toegepast. Blind. De onderzoekers hopen de behandeling echter uit te breiden naar alle slechtzienden.

READ  Kernfusie: vooruitgang in magnetische opsluiting

“We hopen dat het patiënten in de vroege stadia van de ziekte kan treffen. Maar er zijn andere benaderingen die de vorige aandoeningen kunnen behandelen. Alle ziekten waarbij het netvlies is aangetast, maar als de oogzenuw blijft functioneren, is dat het geval. waarschijnlijk betrokken zullen zijn op de lange termijn. “Professor Jose Alan Sahel zei.