Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De bivalente vaccincampagne begint met veel tamtam

De bivalente vaccincampagne begint met veel tamtam

Alan is 68 jaar oud en heeft drie doses gekregen: Vaccins tegen Covid-19 Hij is een van de eersten die dat doet. bivalent »In het hoofdvaccinatiecentrum schattig – goedHanzestraat. Sinds maandagochtend zijn deze doses die “werken tegen de primaire stam van coronavirus” en tegen de variant Omicron “met of zonder afspraak” beschikbaar en lijken met spanning te worden afgewacht. “Wat valt er te dekken en te beschermen”, zei Ness, die een afspraak maakte voor zijn vrouw en mij bij zijn apotheek, maar nooit werd gebeld.

Veronique Gorsetti, hoofd van de immunisatiedienst van het centrum, legt uit: “Apothekers kregen twee weken lang zes doses bijgevuld, maar ze belden patiënten niet tenzij ze het exacte nummer hadden, zodat ze geen vaccins zouden missen. Van onze kant, Drie weken lang krijgen we elke ochtend telefoontjes om te kijken of we deze nieuwe vaccins uiteindelijk kunnen leveren.” Sommige mensen kwamen maandag zelfs voor hun afspraak opdagen om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.

“Immuunbooster voor de winter”

Om 15.00 uur hadden zich in het Hansey Center al meer dan 50 mensen bij de artsen gemeld. Véronique Giorsetti bevestigt nogmaals: “We zullen de dag gemakkelijk afsluiten met 70 patiënten.” Een “succes” vergeleken met de afgelopen weken toen er nog maar “twintig mensen” per dag op reis waren. “We zijn in de zomer weg van 180, maar we worden gek. Het zou over de schoolvakanties gaan. Veel grootouders willen zichzelf meer beschermen om hun kleinkinderen te verwelkomen en te houden.”

In het algemeen merkte de functionaris op dat “mensen van in de zestig meer ontvankelijk waren voor herinneringen” en dat het feit dat het een bivalent vaccin was “de wens om te vaccineren deed toenemen”. “We weten nog steeds niet echt hoe het virus evolueert met deze varianten, maar we weten wel dat het versterken van de immuniteit om de winter te overbruggen belangrijk is voor de meest kwetsbare mensen”, benadrukt ze. Er zal zeker nog een noodzakelijke herinnering zijn voor 80-plussers in februari of maart.

READ  Covid: Delta-type, waarom is het besmettelijker?

“De circulatie van het virus blijft stabiel.”

Deze vaccinatiecampagne is gericht op mensen ouder dan 60 jaar, met comorbiditeiten die hen blootstellen aan ernstige vormen, evenals zwangere vrouwen, immuungecompromitteerde personen ongeacht hun leeftijd, kinderen en adolescenten met een hoog risico op ziekte, en de entourage van dergelijke personen en degenen die die regelmatig contact met hen hebben, evenals gezondheidswerkers. Voor mensen ouder dan 80 jaar, verpleeghuisbewoners en immuungecompromitteerde personen mag deze boosterdosis worden gegeven vanaf drie maanden na de laatste keer, en vanaf zes maanden aan anderen. Een goede manier om jezelf te beschermen tegen “de komst van de winter en andere virussen”, ondersteunt het hoofd van de dienst in Nice.

Volgens het laatste punt van het regionale gezondheidsagentschap Baka dat vorige week werd gepubliceerd, is de “virale circulatie stabiel gebleven” met een incidentie van 389 gevallen per 100.000 inwoners in de Mariene Alpen en een positiviteitspercentage van 21,4%. Het landelijk gemiddelde is 565 mensen per 100.000 inwoners.

De organisatie constateert een “lichte toename” in traditionele ziekenhuisopnames en intensive care. Vijftien patiënten liggen op de intensive care en 141 in conventionele ziekenhuizen op de afdeling. In totaal bezetten Covid-19-patiënten ongeveer 17% van de intensive care-bedden.