Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De beroemde dirigent John Eliot Gardiner zegt alle betrokkenheid af vanwege beschuldigingen van het verslaan van de zanger op het Berlioz Festival in Cote-Saint-André

De beroemde dirigent John Eliot Gardiner zegt alle betrokkenheid af vanwege beschuldigingen van het verslaan van de zanger op het Berlioz Festival in Cote-Saint-André

De 80-jarige Britse dirigent John Eliot Gardiner maakte donderdag bekend al zijn verplichtingen voor dit jaar op te geven en psychologische hulp te zoeken nadat hij, volgens berichten in de media, eind augustus tijdens het Berlioz Festival een jonge zanger had geslagen. in het zuidoosten van Frankrijk.

France Television – Redactieraad Cultuur

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

John Eliot Gardiner, 22 augustus op het Berlioz Festival, Cote-Saint-André (BENOIT ALMERAS / MAXPPP)

De tachtigjarige wordt beschouwd als een pionier van de barokke revival en stond in het middelpunt van een schandaal sinds de Britse media beweerden dat hij tekstschrijver William Thomas een klap had gegeven omdat laatstgenoemde het podium aan de verkeerde kant van Los Angeles zou verlaten. Côte Saint-André in het zuidoosten van Frankrijk. “Ik ga terugvallen om hulp te krijgen van de professionals waarvan ik enige tijd geleden toegaf dat ik ze nodig had.”zei in een verklaring.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn collega’s die zich mishandeld voelden en aan iedereen die teleurgesteld is over mijn beslissing om de tijd te nemen om mijn problemen op te lossen.Hij voegde toe heeft Diepbedroefd omdat hij zoveel leed heeft veroorzaakt.”.

Hij had opgetreden bij de kroning van Karel III

De meermaals bekroonde dirigent, die onder meer optrad bij de kroning van Charles III, is al teruggetrokken van een optreden in september op het legendarische Proms-festival voor klassieke muziek in Londen. Het incident in kwestie zou hebben plaatsgevonden op 22 augustus, na een optreden van de band Trojaanse paarden Berlioz Festival, een componist voor wie John Eliot Gardiner een belangrijke rol speelt.

READ  Danny's Funeral: Tears and a Thousand Roses for the Final Tribute to a Perpignan Artist

Britse media citeerden familieleden die zeiden dat de hoge temperatuur en de verandering in de medische behandeling de reden waren achter de reactie van de notoir moeilijke treinconducteur, die zichzelf in interviews als ‘ongeduldig’ omschreef.