De Belgen in het buitenland: Napoli Mertens klopte Atalanta en zette AC Milan, Monaco en Philippe Clement onder druk.

In Italië

Napoli Mertens klopt Atalanta en zet AC Milan onder druk

Napoli en Mertens verslaan Atalanta en keren terug naar Milaan aan de kop van de Italiaanse competitie, dat maandag tegen Bologna speelt. Napoli won zondag op de 31e speeldag van de Serie A met 1-3 op weg naar Atalanta. Insigne opende de score met een penalty (0-1, 14) voordat hij Politano voor rust de voorsprong deed verdubbelen (0-2, 37). Atalanta keerde terug in de race met een doelpunt van De Rhone (1-2, 58), maar Elmas maakte aan het einde van de wedstrijd een einde aan de hoop van Bergamask (1-3, 81). Jonge vader Dries Mertens, de startende speler aan de bezoekerskant, speelde bijna de hele wedstrijd en werd in de 88e minuut vervangen door Malcuit.

Door deze overwinning kan Napoli Milan aan de top van het klassement halen met elk 66 punten. Milaan neemt het maandag op tegen Bologna, terwijl Inter in een hinderlaag wordt gelokt op de derde plaats, 6 punten achter de leiders, maar één wedstrijd minder dan Milaan en twee punten minder dan Napoli. Atalanta staat zevende met 51 punten.

In Frankrijk

Na het verslaan van de Metz keerde FC Monaco onder leiding van Philippe Clement terug naar de competitie

Op zondagmiddag wonnen Philippe Clement en Monaco de Metz-weg met 1-2 en keerden terug naar de race voor het podium in de Ligue 1. Monaco won zijn wedstrijd tegen Metz op de 30e dag van de Ligue 1, 1-2 in St-Symphorien. Ben Yedder opende de score voor Monaco (0-1, 46e plaats) en Amadou reageerde op Metz (1-1, 62), maar Boadou bezorgde de bezoekers de overwinning (1-2, 72). Elliot Matazzo bleef de hele wedstrijd op de bank bij Monaco, terwijl de formidabele jonge Dider Lamkel Zee naast Metz begon, die onlangs door de club werd getekend na zijn korte verblijf bij FK Khimki.

READ  Draw for the Blues - Spelersoverzicht en feedback (Kroatië 1-1 EdF)

De club uit het emiraat behaalde voor het eerst sinds Philippe Clement aan het roer twee opeenvolgende competitieoverwinningen. Na het succes tegen Paris Saint-Germain op de laatste dag, profiteerde het als vijfde geplaatste Monaco met 47 punten van dit succes om dichter bij de derde plaats te komen op het podium bezet door Rennes (53 punten) en synoniem met de Champions League. Metz staat 19e met 23 punten.

Tegelijkertijd verloor Reims met 1-0 op weg naar Troyes. Na de rode kaart van Matusiwa (54) gebruikte Troyes zijn numerieke voordeel om Rémois te pushen en uiteindelijk te breken door in blessuretijd te scoren dankzij Ripart (90′ + 2). Het Belgische trio van Maxime Posey, Weiss en Thomas Fouquet startte in de rij bezoekers. De drie spelers speelden de hele wedstrijd.

Reims staat dertiende met 36 punten, terwijl Troy nog niet in een comfortabele positie staat, vijftiende met 32 ​​punten en 5 punten uit de rode zone.

Straatsburg verslaat Lens (1-0) en nadert Champions League

Door Lens met 1-0 te verslaan, deed Straatsburg, met Matz Sells in doel, het goed in de strijd om Europese plaatsen. Een neuf journées de la fin du championnat, les Alsaciens bezet de 4e positie, synoniem voor poules d’Europa League, met 51 punten, soit deux de moins que Rennes, 2e et Marseille (3e), qui se déplace à Saint-Etienne ( 16 uur). Lens (44 punten, 8) staat zeven punten achter de vijfde. In de eerste periode weerstond Straatsburg de aanvallen van Lenseau goed maar na balverlies vanuit het noorden stelde Frédéric Gilbert zich alleen voor tegen Jean-Louis Leica, die zijn schot met zijn teen stopte. (40). Het tempo lag aan het begin van de tweede helft niet hoog toen de bezoekers een hand-to-hand penalty erfden van Przemyslav Frankowski, die Ludovic Ajurk (66, 1-0) afrondde. De wedstrijd lukte met een nieuwe strafschop voor RCS na een overtreding van Leca op Ajorque, maar Kevin Gameiro bedroog de doelman van Lensouis (71) niet.

READ  Het eerste team vluchtelingen

In Duitsland

En Wolfsburg gaf een 3-0 nederlaag toe tegen Augsburg, in het kader van de achtentwintigste dag van de Duitse competitie. Wolves veegde door met doelpunten van Iago (eerste), Niederlechner (62) en Pedersen (69). Startspeler Sebastien Bornau werd in de 65e minuut vervangen door Dodi Lukbakio terwijl de Aster Franks na 10 minuten kwamen, maar de Belgen konden de nederlaag van hun team niet voorkomen.

De twee teams zijn in beweging sinds Wolfsburg, 13e met 31 punten, niet langer slechts twee punten voorsprong heeft op de 14e geplaatste Augsburg, met een ander spel gespeeld.

in Nederland

Sparta Rotterdam en Heerenveen delen de weddenschap, 1-1, voor de 28e speeldag van de Eredivisie. Van Kruij scoorde de goals met een strafschop (1-0, 52), terwijl zijn teamgenoot T zelf een strafschop miste in de eerste helft (37) en Sar (1-1, 67). De Belgen waren van beide kanten aanwezig: Verschoren speelde de hele wedstrijd voor Sparta, Taheri, de speler van Heerenveen, werd in de 72e minuut gewisseld en Michael Helen bleef de hele wedstrijd op de bank voor de gastheren.

Sparta vecht nog steeds voor automatisch onderhoud ondanks een 16e plaats met 22 punten, een play-off. Heerenveen bezet de 12e plaats met 31 punten, met nog 6 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.

Eerder op de dag zorgde een blessuretijdtreffer van Philip Rumens (90+3) ervoor dat de Go Ahead Eagles met 0-1 wonnen bij Zwolle. Bij de verliezers bleef Simone Voigt op de bank. Dankzij dat succes geeft Deventer (33 punten, 10) wat lucht, terwijl Zwolle (20 punten) laatste blijft, slechts drie punten verwijderd van 15e, Willem II.

READ  Lens bevestigt de uitwisselingen tussen Sekou Fofana en Al Nasr - Frankrijk - Lens

in Turkije

In Turkije, als onderdeel van de 31e dag van de Süper Lig, verpletterde Konyaspor Goztepe met 3-0. Na een doelpunt van Cikalleshi (1-0, 6) en nog een doelpunt van Cekici (2-0, 28) speelden de bezoekers de eerste helft op 10 door de diskwalificatie van Ndiaye (45 + 2). Bytyqi pleegde een staatsgreep (3-0, 71) op Dino Arslanagic, die de hele wedstrijd centraal in de verdediging speelde.

De hiërarchie werd gerespecteerd in dit duel in Antipod, want Konyaspor klom naar de tweede plaats met 58 punten, twee lengtes voorsprong op Fenerbahçe. Goztepe Plants staat op de 18e plaats met 27 punten, 9 punten uit de groene zone.