De Belgen in het buitenland – AC Milan en Alexis Sailemakers, auteur van de assist, versloeg de rookie Venice.

(Belga) Met Alexis Sailemakers in de laatste 30 minuten van het spel presteerde Milaan beter dan Venetië in de vijfde ronde van de Serie A met een 2-0 overwinning. In Nederland won Lois Openda met haar SpeedClub ook van Groningen, in een ontmoeting gekenmerkt door fanincidenten en twee rode kaarten op één helft voor Groningen.

En voor de tweede keer dit seizoen op de bank in de competitie aan het begin van de ontmoeting, droeg Alexis Sailmakers bij aan de overwinning van zijn team, aangezien hij op het veld stond toen de Rossoneri twee doelpunten scoorde. Hij dribbelde vooral de beslissende pass voor Theo Hernandez bij de gelijkmaker. Aan de wapenkant bleef Dan Heymans de hele vergadering op de bank zitten. Met dertien van de vijftien punten staat Milan tijdelijk aan de leiding in het toernooi dat gelijkspeelde met Inter. Tegelijkertijd hadden in Nederland Lois Openda en haar Speed ​​Club een nogal hectische wedstrijd in Groningen Park. De zesde ontmoeting in de competitie eindigde aan het einde van de eerste helft na de razernij veroorzaakt door de fans van het lokale team. De stand was toen 0-1 in het voordeel van Vitesse, maar Groningen had net een tweede rode kaart gekregen. Het tweede hoofdstuk van de vergadering werd eindelijk hervat na een half uur vertraging. PEC Zwolle, die de titel Siemen Voet draagt, van zijn kant verzekerde zich van hun eerste punt van het seizoen door de weddenschap 1-1 te splitsen op Sparta Rotterdam van Michael Heylen, ook bij de start. In het klassement staat Vitesse zevende met negen punten. Espanyol kende eerder op de avond in Spanje hun beste thuiswedstrijd tegen Deportivo Alaves met een 1-0 overwinning. Invaller aan het begin van de zesde speeldag van de Spaanse competitie, Andre Demata genoot van een kwartier spelen door terug te keren in de 75e minuut.Dankzij deze overwinning behaalde de voormalige Anderlecht-ploeg zes punten in zes wedstrijden. Tijdens de avondbijeenkomsten van de zevende dag van de Franse competitie won Olympique Lyonnais door Jason Denayer, de titelverdediger en aanvoerder, met 3-1 van Troyes. Aangevoerd door de opkomende Trojaan met een score van 0-1 in de eerste helft, keerde Jones terug als eerste dankzij het eerste doelpunt met zijn nieuwe kleuren van Xherdan Shaqiri voordat hij in de 72e minuut op voorsprong kwam via Emerson. Lucas Paqueta won de overwinning van zijn team in de 89e minuut en besliste tegelijkertijd de uitslag van de wedstrijd. Matz Sells van zijn kant speelde de hele wedstrijd voor Straatsburg tijdens de 0-1 overwinning van de Elzas op RC Lens. In het klassement keerde Lyon dankzij deze overwinning terug naar de zesde plaats met elf punten. (Belga)

READ  PV Sindhu is een van de sportsterren die wereldleiders hebben opgeroepen om eerlijke toegang tot Covid-vaccins te garanderen