Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Bas-Armagnac-club creëert een sectie die verantwoordelijk is voor de aankomst van de Tour de France in Nogaro

De Bas-Armagnac-club creëert een sectie die verantwoordelijk is voor de aankomst van de Tour de France in Nogaro

Jean-Pierre Barrow

Op de vergadering van de Algemene Ledenvergadering van Bass Club Armagnac (BAC) in Nogaro op 4 maart 2023, in aanwezigheid van Christian Perrett, burgemeester van Nogaro, hebben we vernomen dat verdelen Het gebeurde Het is op 28 oktober 2022 binnen de BAC gemaakt om toegang tot fase 4 te beheren Tour de France 4 juli 2023.

Logo’s van de fietsafdeling en de voetgangersafdeling

Deze nieuwe afdeling, geleid door Jean-Pierre Barrot, voegt zich bij de andere drie:

  • Bas-Armagnac Cycloclub,

  • Lous Escagaròls Nougaroulès (de wandelaars),

  • stop poort die pelgrims naar Santiago de Compostela herbergen.

Jack Barth

Een beetje geschiedenis

Beginnend met ons ethisch rapport, herinnert Jacques Barth, voorzitter van de BAC, zich voor nieuwe leden aan het begin van de BAC.

De BAC werd in 1974 opgericht door René Lamothe, en georganiseerd in 1984, onder leiding van wijlen Luis Navarro, Federale periodieke toerismeweek in 1984. Dit bracht 5.700 fietsers samen in Nogaro.

De tussenstop is na dit evenement opgezet door senioren en vrijwilligers die “zichzelf voorzagen zonder de kosten te berekenen”.

Vrijwilligerswerk, stelt Jacques Barth, is “het essentiële onderdeel van elke combinatie van prestatie in sport en gezelligheid”. Vervolgens vat hij de activiteit van elke afdeling samen.

Afdeling Circulair Toerisme (1 november 2021 t/m 31 oktober 2022)

Bruno Davor, Vice-President Wielerdivisie

In 2022 stierven Nick Cawthray (secretaris die Steve Clarke verving) en Gabe Pontier (verantwoordelijk voor beveiliging). Jack Barth herhaalt het advies van Gilles Possible, voorzitter wielerafdeling, Voor een goed verloop van picknicks : Vorm twee groepen: een snelle groep en een langzame groep. Eenmaal gevormd, mogen de clusters nooit uiteenvallen.

READ  Hazard bevestigt zijn opkomst aan de macht, de belofte die hij aan Real Madrid heeft gedaan!

Buitenpicknicks waren minder in aantal door minder deelnemers.

Er is een aanvulling van het personeelsbestand: de oude zijn vertrokken, maar ze zijn vervangen door jongere en meer, omdat de afdeling nu twee leden meer heeft.

Project: Een kwartaalmaaltijd om de samenhang te waarborgen, maar zijn er genoeg vrijwilligers om het te organiseren?

Ten slotte bedankt Jack Barth Steve Clark voor het klaarmaken van de ringen, evenals Gil Poscipelli en zijn team voor het organiseren van de picknicks.

Infanteriedivisie (1 september 2021 tot 31 augustus 2022)

Chantal Rey, hoofd van de sectie infanterie

Jacques Barth benadrukt de vitaliteit van dit onderdeel. De drie wekelijkse uitjes waren een “groot succes”. In het bijzonder Leuke wandeling Dinsdag 4-5 km in een matig tempo “conform de leeftijd”.

De val dwong Chantal Rey, de chef, om enkele weken vrij te nemen. Zijn assistenten “handhaafden de picknicks en de goede werking van de club”.

daar verdelen Er worden regelmatig veiligheidstrainingen aangeboden. Bovendien stelde Jean-Pierre Hayes “tientallen vrijwilligers ter beschikking om de kaart te lezen en het kompas te gebruiken”.

Het aantal groeit: 101 licentiehouders en 38 ondersteuners. Ze namen deel aan 4 “berg” en 7 buitenpicknicks.

Sectie tussenstop accommodatie (kalenderjaar 2022) (1)

De collectieve en associatieve residentie bevindt zich op Avenue des Sports 11 in Nogaro en draagt ​​de naam van de grote Bac-man, Luis-Navarro.

Er waren veel pelgrims in 2022: 2.570 (vergeleken met 1.306 in 2021), waaronder 372 buitenlanders uit 26 landen, voornamelijk uit Duitsland, België, Zwitserland, de Verenigde Staten en Nederland, met enkele Aziaten.

De hotelbrigade krijgt veel lof en dank. Pelgrims krijgen nu een welkomstdrankje.

READ  Kylian Mbappé: 'Ik wil de Spelen van 2024 in Parijs meemaken'

Er is veel werk verzet: plaatsing van dubbel glas schrijnwerkerij en rolluiken, vloerreparatie en schilderwerk.

Daarnaast werden de koelkast, het koffiezetapparaat en de stofzuiger vervangen en kwam er een bloemendecoratie voor in de plaats. Er is een computer aangeschaft om reserveringen te beheren.

De kosten van het werk bedragen 37.146,15 euro.

In 2023 is het toiletgebouw toegankelijk voor mindervaliden, dankzij de werkzaamheden die door de gemeente worden gefinancierd.

Jacques Barth bedankte tot slot de burgemeester. Om nog maar te zwijgen van de technische diensten die de omgeving beschermen. La Chantal Moranx, Maurice Gourquet en Jo-Claude Drouard “voor hun betrokkenheid.”

Toespraak door Christian Beret

De burgemeester geeft een idee van de tijdlijn van gebeurtenissen in de aanloop naar 4 juli, met name het eerbetoon aan Luis Ocaña. Naar verluidt zal de toegang tot de stad die dag vanaf het middaguur worden afgesloten. Ook zullen scholen worden gesloten.

Mensen die oude fietsen hebben, wordt gevraagd deze te doneren om de stad te schilderen en te versieren.

de rekeningen

Chantal Moranx somt ontvangsten en uitgaven op.

De omzet bedroeg 38.754,05 euro, waarvan 34.081,10 euro voor de hotelbranche.

De kosten bedroegen 55.306,74 euro, waarvan 37.146,16 euro voor werken.

Dit is een tekort van 16.552,69 euro.

Rekening houdend met de totaal beschikbare reserves van € 123.945,30, is het totaal nu beschikbaar € 107.392,61.

Raad van bestuur

voorzitter: Jack Barth Vice presidenten: Gilles Possipelli, Chantal Rey, Jean-Claude Drouard; penningmeester: Chantal Moranx Assistent kassier: Jean-Pierre Barrow Secretaris: Morris Gorquet Assistent-secretaris: Christian Clayczak Leden: Bruno Davor (fietsen), André Lariot (residentie), Bernard Huesot (fietsen), Marie-France Fabrice (voetganger), Lucien Teschen (fietsen), Daniel Bourdais (fietsen), Bernard Totton (fietsen), Josette Berger (fietsen), Jacques Choquet (voetganger), Laurent Prior (voetganger), Christian Gord (voetganger), Jose Ortega (voetganger), Marie-Laure Campigelhem (voetganger), Arlette Laborde (voetganger), Didier Possible (voetganger), Steve Clark (voetganger), Jean-Bernard Jobe (fietsen), Monique Candau (voetganger), Jerome Merrymont (fietsen).

READ  De eerste winteroverwinning van Clement Noel op de slalom van Schladming

(1) De website [https://www.gite-nogaro.fr/].

Opmerking – Op de foto bovenaan de pagina, van links naar rechts: Bruno Davor, Maurice Gourquet, Jean-Pierre Barot, Jacques Barth, Christian Bert, Chantal Moranx, Chantal Rey.