Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Academie voor Geneeskunde vreest neurologische gevolgen

Geplaatst op woensdag 1 juni 2022 om 21:00 uur

Slaapstoornissen, stemmingsstoornissen en verslechtering van het cognitief functioneren kunnen neurologische gevolgen zijn van Covid-19.

Kunnen we deze keer op weg naar nieuwe golven van Covid in neurologische of psychiatrische diensten? Als ze nog niet aan de Academie voor Geneeskunde denkt, werd ze gewaarschuwd via een persbericht dat op dinsdag 31 mei werd gepubliceerd en werd opgemerkt door BFMTV. “De mogelijkheid van aanhoudende symptoom-matching gevolgen is nu naar voren gebracht door verschillende follow-up studies van getroffen patiënten.

Deze zijn vooral van invloed op het neuropsychiatrische veld.

Sommige tests die bij patiënten werden uitgevoerd, brachten schade aan het “hersenweefsel” van het zenuwstelsel aan het licht. tegenLaesies kunnen een getuige zijn van neurologische gevolgen. Als Covid vooral de longen aantast, kan de reden zijn dat de hersenen een gebrek aan zuurstof hebben, wat hypoxie wordt genoemd, wat leidt tot deze laesies.

Specifiek ervaren patiënten vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapstoornissen, stemmingsstoornissen en diffuse hoofdpijn. Sommige onderzoeken gaan zelfs zo ver om het te benadrukken Een afname van de cognitieve prestaties tot 10%. Een Brits onderzoek in februari had het verband tussen neurowetenschap en Covid-19 al aan het licht gebracht. Het concludeerde dat het hebben van de ziekte een extra risico met zich meebrengt van 39% voor depressie, 35% voor angst en 41% voor slaapstoornissen.

De omvang van de Covid-19-pandemie is van bijzonder belang voor de Academie voor Geneeskunde met betrekking tot het vermogen om te zorgen voor patiënten die het slachtoffer zijn van deze neuropsychiatrische stoornissen. Verre van duidelijk in het licht druk op het gezondheidssysteem.

READ  De vorm van je nagels onthult je persoonlijkheid en waarden