Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aarde zal worden getroffen door een ‘enorme zonnestorm’: binnenkort zou nieuw noorderlicht aan de Franse hemel moeten verschijnen

De aarde zal worden getroffen door een ‘enorme zonnestorm’: binnenkort zou nieuw noorderlicht aan de Franse hemel moeten verschijnen

A “Gigantische coronale massa-ejectie” Het werd waargenomen in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed van de zonnevlek. Specialisten verwachten dat hierdoor een grote hoeveelheid deeltjes het aardse milieu zal bereiken Maandag 10 juni.

“Op 8 juni 2024 werd een enorme zonnevlam van klasse M9.8 waargenomen. Deze is afkomstig uit het actieve gebied AR3697. Er wordt verwacht dat een coronale massa-ejectie (CME) naar de aarde zal reiken Aarde tegen 10 juni 2024 Geomagnetische stormen Van niveau G2 (matig) tot G3 (sterk)” Geschreven op X (voorheen Twitter) door Fabrizio Busella, natuurkundige en professor aan de Universiteit van Brussel. “Als we niveau G3 bereiken, zal het noorderlicht zichtbaar zijn op onze breedtegraden,” hij denkt.

Op 8 juni 2024 werd een enorme M9.8-zonnevlam waargenomen. Het komt uit de actieve regio AR3697.

Er vond een coronale massa-ejectie (CME) de ruimte in. De CME is gericht op de aarde.

De coronale uitstoot zal naar verwachting de aarde bereiken op 10 juni 2024, met… pic.twitter.com/rAiAZjEnz3

– Professor Fabrizio Bucella (@FabrizioBucella) 8 juni 2024

Maandag is het noorderlicht zichtbaar

“Modellen voorspellen dat deze stroom zonnedeeltjes de omgeving van de aarde zou kunnen bereiken. En als het magnetische veld van de aarde in de juiste configuratie is, zal het prachtig zijn.” Aurora kan dat wel“Het zal niet geproduceerd worden, tenminste niet op hoge breedtegraden.” Van zijn kant bevestigt de wetenschappelijke bemiddelaar en gediplomeerd docent astronomie Pierre Henriquet, bijgenaamd Astropierre op sociale netwerken, die de benoeming ook aan de twee presenteert.

Gisteravond, rond 3 uur ’s nachts, veroorzaakte het actieve gebied AR3697 (aan de rechterkant in de onderstaande reeks) een enorme coronale massa-ejectie op het westelijke deel van de zon.

1/3 pic.twitter.com/ZBktCN5M2q

— Estropier (@Estropier) 8 juni 2024

Een geomagnetische storm van niveau 5 op een schaal van 5, een niveau dat wordt beschreven als ‘ernstig’, werd op aarde waargenomen tijdens het weekend van 11 en 12 mei, de eerste sinds 2003. Deze storm werd veroorzaakt door een reeks coronale gebeurtenissen die de aarde bereikten. Massa-uitstoot door de zon. Het noorderlicht kan dan in bijna alle regio’s van Frankrijk worden waargenomen, een ongebruikelijk fenomeen op deze breedtegraden.

READ  Nieuwe update om te downloaden op pc, hier is het nieuws