Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aarde schijnt steeds minder, wat geen goed nieuws is – Ouest-France Evening Edition

De aarde schijnt steeds minder, wat geen goed nieuws is – Ouest-France Evening Edition

Geschreven door Mathilde LE PETITCORPS

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat de reflecterende kracht van de aarde, het albedo genaamd, afneemt. Een fenomeen van zorg, omdat het leidt tot een toename van de opwarming van de aarde.

De glans van de aarde vervaagt! dat het studie Het Big Bear Lake Solar Observatory, dat gespecialiseerd is in het bestuderen van de zon, bevindt zich in Californië, VS, zoals werd onthuld door het tijdschrift. Wetenschap en de toekomst Hij meldt het nieuws op zijn website. Wetenschappers vertrouwden op waarnemingen van de straling van de aarde, tussen 1998 en 2017, van satellietgegevens en door het observeren van de hoeveelheid aardlicht die door de maan wordt weerkaatst.

Deze studie documenteert de afname van het albedo van onze planeet. Albedo is, simpel gezegd, een reflecterende kracht. Hoe hoger het albedo van het oppervlak, hoe groter de weerkaatsing van zonlicht en dus hoe groter de helderheid. De hoge witheid van het oppervlak zorgt er ook voor dat het minder opwarmt, omdat het licht erop “weerkaatst”.

Het fenomeen nam toe van 2014 tot 2017

We weten vandaag dat twintig jaar later, “De helderheid van de aarde daalde met 0,5%, of het equivalent van een halve watt minder licht per vierkante meter”, Bepaal de locatie van het tijdschrift Wetenschap en de toekomst . “Het is veel” Wetenschappers zeggen.

Ten slotte was de helderheid van de aarde op de maan vrij constant in de periode van 1998 tot 2014. In plaats van 2014 tot 2017 werd dit fenomeen benadrukt. “We aarzelden een beetje om de gegevens voor deze drie jaar te analyseren, omdat ze identiek waren,” Dus uitgelegd aan CNN De hoofdauteur van de studie, onderzoeker Philip Judd van het New Jersey Institute of Technology.

READ  Deze AI weet waar en wanneer misdaden zullen plaatsvinden

Maar toen wetenschappers de gegevens in detail bekeken, ontdekten ze dat: Reflectie wordt sterk verminderd.. Zozeer zelfs dat onderzoekers die de aardse straling sinds het midden van de jaren negentig in de gaten houden, aanvankelijk dachten dat ze een fout hadden gemaakt. Dus herhaalden ze de analyses en berekeningen meerdere keren.

Lees ook: Waarom draait de aarde al vijf jaar sneller?

Opwarming van de aarde … draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde

Wat is de reden voor deze afname van het albedo van de aarde? Er is al enkele jaren minder reflecterende lage bewolking, vooral boven de oostelijke Stille Oceaan. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de forse stijging van de oppervlaktewatertemperatuur in deze regio.

Het smelten en krimpen van zee-ijs en ijskappen heeft ook plaatsgevonden niets om je zorgen over te maken. Dit heeft een directe impact op het albedo van onze planeet, aangezien het sterk reflecterende witte oppervlak van het ijs steeds meer afneemt…

Smeltend ijs heeft een directe impact op het albedo van onze planeet. (Foto: Natalie Thomas/Reuters)

Als de aarde haar glans verliest, is dat direct gerelateerd aan klimaatverstoring. En het ergste van alles is dat dit het effect heeft van toenemende opwarming en smeltend ijs. Met andere woorden, de opwarming van de aarde … draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde. Het “sneeuwbaleffect” dat weinig optimisme aanmoedigt.

Lees ook: Rusland groeit met de opwarming van de aarde