Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 7 meest gebruikte programmeertalen in 2021

In juli 2021 viert de TIOBE Index zijn 20e verjaardag. In juli 2001 publiceerde hij voor het eerst een beoordeling van de meest gebruikte programmeertalen. Twintig jaar geleden werd deze regeling tot nu toe gedomineerd door Java, gevolgd door C en C++. Python stond op dat moment op de zevende plaats, ver achter.

Sterker nog, we vinden bijna dezelfde talen in de top zeven, en zelfs een identieke volgorde vergeleken met vorig jaar. Net als in 2020 staat C, ondanks een daling van 4,83%, nog steeds op de eerste plaats. Dan vinden we Java (niet te verwarren met JavaScript) op de tweede plaats, met een enorme daling van 3,93%.

Hier kan de regeling zeer snel worden gewijzigd. Als Python zijn derde positie behoudt, neemt het gebruik van deze taal zelfs met ongeveer 2% toe. Dit is de grootste stijging in de top 7.

Python streeft naar de top, PHP stijgt en TypeScript stijgt

Dan vinden we respectievelijk C++, C# en Visual Basic, die allemaal kapot zijn, behalve C++ dat Python op de voet blijft volgen met een mooie toename van 1,80%. Op de zevende plaats heeft JavaScript moeite om de rating te verhogen met een stijging van 0,23%. Zoals je misschien hebt gemerkt, staat PHP dat wordt gebruikt door giganten als Facebook of WordPress, niet in de top 7. Om de simpele reden dat het op de achtste plaats staat. Het is veelbelovend voor deze nog steeds populaire taal die in 2020 de negende plaats innam.

Kortom, Python heeft de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen en kan snel overwegen om de leiding te nemen in deze ranglijst. Python is vooral populair in de wetenschappelijke wereld en heeft veel bibliotheken die zijn geoptimaliseerd voor numerieke berekeningen. Deze taal is ook een goed instappunt in de wereld van webontwikkeling voor beginners om de logica van programmeren volledig te begrijpen.

READ  Google Berichten krijgt een nieuw uiterlijk met verschillende esthetische en praktische veranderingen

We kunnen ook een interessante verandering opmerken aan de kant van TypeScript, die van positie 45 naar positie 37 gaat.TypeScript is een uitgebreide grammaticale set JavaScript gemaakt door Microsoft. Het doel is om de productie van JavaScript-code te verbeteren en te beveiligen. Veel ontwikkelaars die vertrouwd zijn met JavaScript, stappen geleidelijk over naar TypeScript.